Nový Jičín nevstoupil do utkání dobře a výsledkem byla úvodní branka brněnského Benýška už ve 4. minutě zápasu. V 10. minutě mohl po průniku vyrovnat Hanák, ale na Chvátala v brance Techniky si nepřišel. Hostujícímu týmu trenéra Romana Kaňkovského se vydařil i vstup do druhé třetiny, když se po necelých třech minutách prosadil dorážkou Čtvrtníček.

Technika korunovala svou aktivitu v polovině utkání, kdy domácím zasadila další dvě gólové rány a utekla do vedení 4:0. O oba zásahy se zasloužil Jurča. Nejprve ujížděl na Šrámka zcela sám a nezaváhal, za chvíli byl pak na konci hostující kombinace, když nejprve kotouč netrefil, ale následně ho zpoza branky zametl za Šrámka, a rozveselil tak čtveřici fanoušků Techniky v sektoru hostů.

Hned tři asistence si v dresu Techniky připsal extraligou ostřílený bek David Havíř. Za další dvě minuty zachránila Nový Jičín, po pokusu Bustina, tyč, podobně pak odpověděli také domácí, když do boční konstrukce mířil Sprušil. Domácí soubor kapitána Vašuta se poprvé dočkal devatenáct vteřin před koncem druhé části hry, kdy se ranou od modré čáry prosadil Horák.

Novojičínský obránce tak navázal na svůj premiérový gól v sezoně z minulého kola na vsetínském Lapači, kde rozhodl utkání tři vteřiny před koncem prodloužení.

V posledním dějství využil přesnou ranou z mezikruží přesilovou hru Kacíř a svou první brankou v osmém zápase v dresu Nového Jičína snížil ve 45. minutě na 2:4. Celkově má tak zkušený forvard na svém kontě už deset bodů (1+9). I když Novojičínští v závěrečné třetině tlačili, více už se jim, ani přes závěrečnou power-play, nepodařilo.

„Technika má kvalitní mančaft, ale výhru jsme jí usnadnili naším slabým výkonem v prvních dvou třetinách, hlavně v té prostřední, kde jsme udělali dvě hrubé chyby při střídání a dostali jsme z toho dvě branky. Proti tak silnému týmu si takový luxus nemůžeme dovolit," vyjádřil se po utkání domácí kouč Aleš Flašar, jehož mrzelo promarněných čtyřicet minut.

„Kdybychom více napadali a chodili do nich agresivněji, tak jsme měli šanci na lepší výsledek. Bohužel jsme zahráli dvacet minut, a to je málo. Kluci to hráli strašně bez kontaktu, propadali. Takhle se dneska hokej hrát nedá. Chybělo nám větší nasazení a bojovnost. To byly rozhodující věci. Nevyšlo nám to a soupeři můžu akorát popřát k vítězství a našim divákům se omluvit za první dvě třetiny," doplnil k utkání šéf domácí střídačky.

Novojičínský kádr už opustili Boris Rejžek s Pavolem Záhradným. S oběma slovenskými hráči se vedení klubu dohodlo na ukončení spolupráce.

I ve třetím vzájemném duelu tak platilo, že bral všechny body hostující tým. „Ve druhé třetině jsme proměnili naše šance, a to rozhodlo celý zápas. Udělali jsme tam pak sice pár chyb a domácím jsme povolili snížit, ale naší bojovností už jsme si to uhráli. Jsme rádi, že si domů vezeme tři body," zhodnotil za nesoucího se pokřiku z hostující šatny trenér hokejové Techniky Roman Kaňkovský.

II. hokejová liga, sk. Východ, 29. kolo

HC Nový Jičín - VSK Technika Brno 2:4 (0:1, 1:3, 1:0)
Branky:40. Horák (Kacíř), 46. Kacíř (Lehečka) – 4. Benýšek (Látal, Havíř), 23. Čtvrtníček (Zábranský, Havíř), 30. Jurča (Látal, L. Odehnal), 32. Jurča (Benýšek, Havíř). Vyloučení: 4:8, navíc 10 min. Česnek. Využití: 1:0. Poměr střel: 22:27. Rozhodčí: Koliba – Mikler, Bouda. Diváci: 350

Nový Jičín: Šrámek – Cabák, Vašut, Horák, Vnenk, Gulda, F. Chvostek, Pelikán – Lehečka, Kacíř, R. Gebauer - Sprušil, Macháček, Zedník - Uhlár, Hanák, Kabeláč – Putniorz.Trenér:Aleš Flašar
Technika Brno: Chvátal – Habrovec, Štindl, Havíř, L. Odehnal, Zapletal, Bělohlávek, Dittrich – Česnek, Fadrný, Bustin – Jurča, Benýšek, Látal – Čtvrtníček, Zábranský, Kozák - Hnilička.Trenér:Roman Kaňkovský

Další utkání čeká novojičínské hokejisty po vánoční pauze. V sobotu 4. ledna cestují na led druhého celku tabulky z Poruby, ve středu 8. ledna pak hostí doma hodonínské Drtiče.

Rozhovor s novojičínským útočníkem Petrem Macháčkem naleznete poslední prosincový den v týdeníku Region.