Hodonínské Drtiče měli na lopatě, ale ke tříbodovému zisku nakonec nadějně se vyvíjející zápas nedotáhli. Hokejisté Nového Jičína ztratili v závěrečné části tříbrankový náskok a zápas tak nakonec dospěl až k nájezdům, ve kterých nejprve odmítl porážku proměněným nájezdem Zdeněk, aby v 6. sérii rozhodl o bodu navíc pro Nový Jičín zadák Haloda.

Druhé derby v sezoně se hlásí o slovo! První polovinu základní části totiž v dnešním 22. kole II. hokejové ligy, sk. Východ, uzavře fanoušky očekávané derby mezi Novým Jičínem a Kopřivnicí. Úvodní buly bude vhozeno zítra od 18 hodin na zimním stadionu v Novém Jičíně. Premiérové derby v sezoně, které se po kopřivnickém postupu konalo po dlouhých třinácti letech, ovládli v polovině října v Kopřivnici Novojičínští, kteří, i díky hattricku Robina Gebauera, slavili tři body po výhře 6:3.

Novojičínští předvedli proti domácím „oranjes" skvělý nástup, když už v 5. minutě využil přesilovku Patrik Flašar a obránce novojičínského HK se trefil také za dalších sedm minut, kdy dorážel pokus Zdeňka. Několik dalších velkých šancí však hosté spálili a to se později ukázalo, jako rozhodující. „Po první třetině jsme měli bez jakýchkoliv skrupulí vést 7:0 a nikdo by se nemohl divit," litoval po zápase trenér Nového Jičína Aleš Flašar.

Start do druhé části vyšel lépe Drtičům, kteří snížili na 1:2, ale za pouhých 42 vteřin zvýšil opět na rozdíl dvou branek svým dvanáctým gólem v sezoně Robin Gebauer. V závěru druhé části dostali domácí k dispozici početní výhodu, ve které však ujel Matouš Kratochvíl a v oslabení propálil Zavadila.

Ve třetí části však domácí nejprve udeřili při hře 4 na 4, kdy se trefil devětatřicetiletý kapitán Pokorný a následně využili dvě přesilové hry, když vyrovnávací trefu měl na svědomí v 57. minutě obránce Kolář.

„Inkasovali jsme tak pouze v oslabení a jednou při hře čtyři na čtyři. Je strašná škoda, že jsme neudrželi vedení 4:1, ale ve třetí třetině to byla smršť, kdy jsme se některým věcem opravdu nestačili divit. Bylo tam hodně věcí, které jsme absolutně nechápali.

Po domácím vyrovnání jsme i tak mohli zápas zlomit, ale bohužel," hovořil rozladěný Flašar, jenž měl při nájezdech šťastnou ruku, když ukázal na obránce Halodu, který povedenou kličkou rozhodl o bodu navíc pro Nový Jičín. „Sledoval jsem ho na tréninku a vyšlo to," vracel se k vítězným nájezdům kouč Novojičínských, který měl na střídačce ještě mladého beka Kužílka a hned čtveřici útočníků Kabeláče, Uhlára, Novotného a Málka, kteří vůbec nezasáhli do hry. „Předpokládal jsem, že do hry zasáhnou, ale nakonec se tak nestalo, protože tam byla taková zima, že jsem k tomu nakonec nepřikročil. Kluci byli připraveni, fandili a moc jim děkuju," doplnil Flašar, jehož tým cestuje v sobotu (17.30), po zítřejším domácím derby s Kopřivnicí, na vsetínská Lapač.

SHK HODONÍN - HK NOVÝ JIČÍN 4:5 SN (0:2, 1:2, 3:0 - 0:0, 0:1)

Branky: 22. Sajdl (Kolář, Kučera), 43. Pokorný (Jedlička), 49. Peš (Jurásek, Matula), 57. Kolář (Sajdl) – 6. P. Flašar (Lehečka, Zdeněk), 13. P. Flašar (Zdeněk, Lehečka), 22. R. Gebauer (M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl), 37. M. Kratochvíl, rozh. nájezd Haloda. Rozhodčí: Kika – Blaha, Wesley. Vyloučení: 7:8. Využití: 3:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1131.

HK Nový Jičín: Iláš – Horák, Cabák, Hoďa, P. Flašar, Hruška, Haloda – Ižacký, O. Kovařčík, Mikšan – Škumát, Zdeněk, Lehečka – R. Gebauer, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl. Trenér: A. Flašar.