Studénečtí hokejisté si po nečekané porážce s rezervou Nového Jičína zpravili chuť na domácím ledě, kde přehráli Rožnov pod Radhoštěm 5:2 a své první utkání v nových dresech tak okořenili ziskem tří bodů.

Žádná vymetená cesta k výhře ale na hokejisty Studénky rozhodně nečekala. Již tuto sobotu se tým kapitána Kaňovského představí vlastním divákům znovu, když od 17 hodin přivitá Uničov.

Valaši, kteří vinou zranění a nemocí dorazili pouze s jedenácti hráči do pole, na sebe poprvé upozornili už v 9. minutě, když se prosadili v početní převaze. Za pět minut bylo srovnáno, když Mizeru překonal Štubňa. Další dobrou možnost pak měli domácí ve své první přesilové hře, ale místo toho chybovali, když rožnovský Vyvijal udeřil v oslabení a vrátil hostům překvapivé vedení.

Druhé dějství bylo ve znamení tlaku Studénky a ve 26. minutě slavili domácí kýžené vyrovnání, když se prosadil Vacula. Další obrovské příležitosti už ale Studénečtí neproměnili a tak se na rozhodnutí čekalo až do závěrečné dvacetiminutovky.

Běžela pak 45. minuta, když se Studénka poprvé prosadila v oslabení zásluhou Sluštíka. Za dvě minuty pak opařené Valachy znovu zradila vlastní přesilová hra a Tomášek znovu v oslabení zvýšil už na 4:2 pro svůj celek. Rožnovská družina trenéra Kunčického už se pak v oslabené sestavě do zápasu dostat nedokázala a v 53. minutě je definitivně složil pátý zásah Ertla.

„Zase jsme se tlačili do plných. Soupeř enormně bránil, takže nás čekalo něco podobného, jako v Novém Jičíně. Když se ze začátku nepodaří dát pár branek, tak je to pak vždycky těžké. Ve druhé třetině jsme naštěstí brzo srovnali, ale pak jsme další velké šance nebyli schopni proměnit," uvedl trenér Studénky Miroslav Pokorný, jehož tým zadělal na tři body dvěma údery v oslabení. „Přesilovky soupeře nám paradoxně pomohly. Ukázalo se, že soupeř, který se soustředí na bránění má v přesilovce problémy.

Naštěstí jsme dokázali potrestat jejich chyby. Pak už jsme se uklidnili a dohrávali to vklidu. Ke konci sice bylo k vidění pár šarvátek, ale to k hokeji patří," doplnil Pokorný.

Krajská liga, 21. kolo

HC STUDÉNKA – HC ROŽNOV POD RADHOŠTĚM 5:2 (1:2, 1:0, 3:0)

Branky: 14. Štubňa (Pokorný), 26. Vacula (Sluštík, Jedlička), 45. Sluštík (Vacula, Pelikán), 47. Tomášek (Janečka, Čáň), 53. Ertel (Tomášek, Mičulka) - 9. Prycl (Babiš, Vyvijal), 18. Vyvijal (Kroupa, Mizera). Rozhodčí: J. Jeřábek - Kořistka, Krakovčík. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:1. V oslabení: 2:1. Diváci: 170.

HC Studénka: Válek - Janečka, Jedlička, Bolek, Pelikán, Lyčka, Holaník – Martinčík (21. Vacula), Sluštík, Kaňovský – Čáň, Pokorný, Štubňa – Mičulka, Tomášek, Ertl. Trenér: Pokorný st.