Zatímco první derby v sezoně bylo brzy rozhodnuto a Kopřivnice si ze Studénky odvezla vysoké vítězství 9:0, nyní viděly čtyři stovky diváků drama do posledních vteřin. Studénka sice otočila skóre z 0:3 na 4:3 a byla blízko ke třem bodům, ale nakonec odjela z Kopřivnice, za kterou podruhé v sezoně nastoupil Radek Bonk, s prázdnou.

Vstup do utkání vyšel domácímu souboru trenéra Slabého náramně. Už ve 2. minutě byl faulován Suchý, jenž se následně rozjel k trestnému střílení. Prvotní zaškobrtnutí pak proměnil v brilantní zakončení a puk se po jeho pokusu třepetal až v síti.

Hosté se v prvních deseti minutách dostali do nadějných šancí, Unzeitig však držel čisté konto. V 17. minutě se skóre měnilo podruhé, když ránu Chalupy úspěšně tečoval Štěpják. Na 3:0 mohl za chvíli zvýšit bek Golasovský, ale jeho pumelice mířila pouze do brankové konstrukce. Na začátku prostřední periody hosty podržel výtečný Horyl, jenž kryl šanci Štěpjáka.

Krátce poté dostal k dispozici trestné střílení kapitán Studénky Kaňovský, stejně jako v minulém kole doma proti Hornímu Benešovu však nebyl úspěšný. Při početní výhodě domácích se pak musel znovu otáčet Horyl, který zlikvidoval pokusy Bílka nebo Filipa Chvostka. V následné přesilovce si na studenéckého strážce branky dvakrát nepřišel Kameníček, kapitán Bílek však už pak ve 29. minutě mířil přesně, a domácí vedli 3:0. Studénka ale vzápětí kontrovala. Nejprve mířil do břevna Štubňa a za pár vteřin už snížil na 1:3 Kaňovský, jenž ještě v předminulé sezoně působil v dresu Kopřivnice. Kopřivničtí poté ještě nevyužili přesilovku 5 na 3, trvající 47 vteřin, a do šaten tak šli s dvoubrankovým náskokem.

Studénka cítí křivdu

Závěrečná třetina však, až na poslední minuty, patřila Studénce, která zaujímá až předposlední příčku v tabulce krajské ligy. Po sedmi minutách využil přesilovku Orszulik a za další dvě minuty pláchl domácím Sochorek, jehož bekhendové zakončení pod víko znamenalo srovnání na 3:3. Nevídaný obrat pak hosté dokonali v 53. minutě, kdy v početní výhodě překonal Unzeitiga zblízka svým druhým gólem Kaňovský.

V závěrečných minutách se na ledě přiostřilo a Kopřivnice se dočkala vyrovnání až na konci 58. minuty. Bonk vyhrál buly a povedená rána Michaela Chvostka zapadla až do sítě. V poslední minutě se k sólu odhodlal brankou nabuzený Michael Chvostek, jehož hosté zastavili v čase 19:38 až za cenu faulu. K velké nevoli Studéneckých však domácí dostali možnost druhého trestného střílení. Kopřivnický hrdina posledních minut přesnou ranou prostřelil Horyla a rozhodl o třech bodech pro Kopřivnici. Stejně se na body nadřela také Orlová, jež udolala Bohumín. Oba favorité tak vedou krajskou ligu s 27 body, ale Kopřivničtí mají odehráno o zápas více. „S žádným soupeřem nejde hrát na šedesát procent. Hráli jsme jako lajdáci. To, že jsme vyhráli, je dobře, ale s hrou jsem hrubě nespokojený. Musíme si to vyříkat v pátek na tréninku, protože takhle to nejde. Jestli chceme mít nějaké ambice, tak musíme hrát úplně jinak," zlobil se po derby kouč HC Kopřivnice Václav Slabý, jenž byl nespokojený jak s defenzivou, tak s ofenzivou svých svěřenců. „Naše obrana byla zoufalá. To byla katastrofa. Nebyli jsme schopni vyhrát jediný osobní souboj. Útočníci zase neproměňovali nejvyloženější šance. Ale to je tím, že do toho nedávají sto procent," kroutil hlavou kopřivnický lodivod, který jedním dechem dodal: „S takovým výkonem bychom v Krnově dostali šestku. O tom žádná."

Hosté, jež byli blízko třem bodům, odcházeli do šaten pořádně nabroušení. „Věděli jsme, že když se nám podaří snížit, tak budou domácí nervózní, což se povedlo. Ale cítíme se hrubě poškozeni, protože 22 vteřin před koncem písknout takové trestné střílení je smutné. Snažíme se to dělat poctivě, ale pak přijde takovýto výrok sudího, a jsme z toho na prášky. Trápíme se v zakončení, i když dneska nám to tam v závěrečné třetině spadlo. Snad se odpíchneme k lepším výsledkům," hodnotil duel kouč Studénky Miroslav Pokorný, jenž těsně po závěrečné siréně jen těžce hledal slova.

Kopřivnici čeká zítra utkání na ledě Krnova (17 h) a hokejisté Studénky mají o víkendu volno.

HC Kopřivnice – HC Studénka 5:4 (2:0, 1:1, 2:3)

Branky: 2. Suchý TS, 16. Štěpják (Chalupa), 29. Bílek (Bonk), 58. M. Chvostek (Bonk), 60. M. Chvostek TS – 31. Kaňovský (Křivák, Kostelňák), 47. Orszulik (Sochorek), 49. Sochorek, 53. Kaňovský (Kostelňák, Holanik). Vyloučení: 4:8, navíc Petružálek (K) 10 minut. Využití: 0:2. Rozhodčí: D. Polášek – Krakovčík, Vaculík. Diváci: 400.

HC Kopřivnice: Unzeitig – Petružálek, F. Chvostek, Jašek, Golasovský, Merenda, Chalupa, Cabák, Gonos – M. Chvostek, Bonk, Sluštík – Macháček, Suchý, Mičulka – Horák, Kameníček, Štěpják – Bílek, Klečka. Trenér: Václav Slabý.

HC Studénka: Horyl – Bolek, Kocurek, Janečka, Novák, Holanik, Jedlička - Orszulik, Pokorný, Štubňa – Řehulka, Martinčík, Sochorek – Kaňovský, Kostelňák, Křivák. Trenér: Miroslav Pokorný st.

Zbylé výsledky středečního vloženého 12. kola: Orlová – Bohumín 8:7, Krnov – Rožnov 5:4 SN.