Studénka na ledě Rožnova prohrávala v 54. minutě už 1:4, ale domácí museli o vyrovnání série bojovat do posledních vteřin. Hned za minutu totiž snižoval na 2:4 Lindovský a v 58. minutě se trefil obránce Lyzák. V nervózním závěru, ve kterém došlo i na pěstní souboj mezi domácím Jakubem Švrčkem a hostujícím Novákem, už branka nepadla, a Rožnov tak srovnal krok v sérii.

Rozhodující bitvu si vzali pod svá křídla hokejisté Studénky, kteří vedli už po prvních dvaceti minutách 4:0. I třetí zápas série byl, stejně jako oba předcházející, pestrý, co se týče trestných minut. „Rozhodli jsme už v první třetině. Dali jsme rychlé branky a výsledek už jsme si potom drželi.

Ve druhé třetině jsme nechali stáhnout do jejich hry, která je plná nečistých zákroků, přestali jsme hrát a více jsme se věnovali soupeři než hře. Naštěstí se nikdo nezranil, ale ztratili jsme koncentraci. Hra byla kouskovaná a byly tam zbytečné emoce. Trošku to pak hosté neunášeli, což se mi nelíbilo. Musel jsem potom některé hráče nechat v šatně, protože to opravdu hodně jiskřilo," hodnotil průběh třetího zápasu trenér HC Studénka Miroslav Pokorný. V brance dostal tentokráte příležitost Baldik, jenž svým výkonem přispěl ke konečnému vítězství 7:2.

Studénka odstartuje semifinále již dnes od 18.10 hodin, kdy bude na svém stadionu hostit Bohumín.

„Mají trošku posílený tým a čekám, že to bude dobrá série. Určitě hokejovější než s Rožnovem. Myslím si, že Bohumín příští sezonu více promluví do hokejové dění tady u nás. Bude to tam stoupat," dodal kouč Studénky.

HC STUDÉNKA - HC ROŽNOV POD RADHOŠTĚM 7:2 (4:0, 2:1, 1:1)

Branky: 3. Pokorný (Štubňa), 12. Sochorek (Lyzák), 14. Merta (Štubňa), 16. Tatarčík (Merta), 34. Pokorný (Sochorek), 39. Sochorek (Pauliak), 54. Sochorek (Martinčík) – 40. Martyčák (Vyvíjal), 60. Holý.

Vyloučení: 12:14, navíc Štubňa 10 minut – T. Martyčák 10 minut a do konce utkání, Babiš 10 minut a do konce utkání. Využití: 2:1. Rozhodčí: Polášek - Tkáč, Havlík. Diváci: 240.

KONEČNÝ STAV SÉRIE 2:1 (8:0, 3:4, 7:2)

Studénka: Baldik – Janečka, Novák, Bolf, Lyzák, Veselský, Holanik - Merta, Tatarčík, Čáň – Lindovský (31. Pauliak), Martinčík, Sochorek - Orszulik, Pokorný, Štubňa. Trenér: Miroslav Pokorný st.