Krajská hokejová liga pokračuje ve svižném tempu a důležitý duel za sebou mají hokejisté Studénky, kteří v přímé bitvě o 3. místo uspěli na ledě Horního Benešova, kde zvítězili 3:0 a na svém kontě tak mají již čtvrtou výhru v řadě.

Studénka, která si předtím uprostřed minulého týdne poradila doma s Krnovem 6:2, se mohla spolehnout na brankáře Baldíka, pro něhož se jednalo o první čisté konto v ročníku. Studénečtí si pak trefy rovnoměrně rozdělili do jednotlivých třetin a po gólech Sochorka, Mičulky a Orszulika mohli slavit cenné tři body.

„Na utkání jsme byli připraveni a neponechali jsme nic náhodě. Podali jsme týmový výkon s poctivou hrou dozadu a navíc nám velmi dobře zachytal Baldík. Vše začíná tím, že poctivě trénujeme, a že kluci trénovat opravdu chtějí. Před časem jsem mluvil o tom, že bychom potřebovali odehrát takové utkání, ve kterém dostaneme minimum branek a teď se nám to povedlo," cenil si trenér Studénky Miroslav Pokorný, před jehož družinou je nyní velká výzva v podobě zítřejšího domácího utkání s lídrem tabulky z Orlové. Studénka zůstává stále jediným celkem, který dokázal Orly porazit, když uspěla na jeho ledě 6:5 po prodloužení.

Béčko Nového Jičína nejprve v týdnu prohrálo na ledě Bohumína, kde zkraje třetí části vyrovnalo, po gólech Rosypky a Škubaly, na 2:2, ale domácí pak brankami z 51., 55. a 60. minuty odskočili do náskoku 5:2, který ještě v závěru upravil Daron. Tým trenéra Kamila Gebauera se pak v sobotu dvě třetině držel také na ledě vedoucí Orlové, která však v závěrečném dějství rozhodla o své výhře 6:2.

Krajská hokejová liga, 16. kolo:
TJ HORNÍ BENEŠOV – HC STUDÉNKA 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky: 15. Sochorek, 35. Mičulka (Pelikán), 46. Orszulik (Štěpják). Rozhodčí: J. Jeřábek - Kroček, Beinstein. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 130.

HC Studénka: Baldík - Bolek, Pelikán, Novák, Janečka, Lyčka, Veselský - Štubňa, Tomášek, Mičulka - Sluštík, Čáň, Sochorek - Vacula, Kameníček, Štěpják - Orszulík, Ertel. Trenér: M. Pokorný st.

HC ORLI ORLOVÁ – HK NOVÝ JIČÍN B 6:2 (1:0, 1:1, 4:1)
Branky: 18. Kasperlík (Juházs, Kytka), 32. Petrák, 42. Rosůlek (Juházs), 43. Voznica (Štefanka), 47. Grepl (Goláb, Štefanka), 58. Štefanka (Grepl, Goláb) – 34. Bartoň (Daron), 48. Rosypka.

HK Nový Jičín B: Kohn - Kysučan, Bartoň, Hradil, Hudec, Metelka, Kožený - Palacký, Juříček, Daron – Rosypka, Hermann, Fajmon – Gilar, Ondráček, Škubala. Trenér: K. Gebauer.

Zbylé výsledky 16. kola: Bohumín – Rožnov 13:1, Český Těšín – Krnov 5:4 pp.

Nejbližší program krajské ligy:17. kolo: Středa 7. prosince, 17.30 Studénka – Orlová. Čtvrtek 8. prosince, 18.30 Nový Jičín B – Rožnov p. R.
18. kolo: Sobota 10. prosince, 17.00 Krnov – Nový Jičín B, 17.30 Studénka – Český Těšín.