HC RT BOHUMÍN - HC KOPŘIVNICE 3:6 (0:0, 2:2, 1:4)

Druhý celek tabulky nečekala na ledě Bohumína lehká práce. „Věděli jsme, že Bohumín je na domácím ledě silný, protože měl doma řadu dobrých výsledků. Začátek zápasu byl takový nervózní," líčil kopřivnický trenér Václav Slabý. Po první dvacetiminutovce však začala tempo utkání diktovat Kopřivnice. „Od druhé třetiny jsme začali hrát náš hokej. Hráli jsme to, co umíme, kombinačně s rychlými protiútoky, a z toho jsme těžili. Domácí nám dali všechny branky v přesilových hrách. Ve zbytku zápasu jsme už však byli lepším týmem a přehráli jsme soupeře po všech stránkách," těšilo Václava Slabého. Na šestém vítězství v řadě za sebou na cizím ledě se hattrickem podílel dvacetiletý útočník Dalibor Kameníček.

Branky Kopřivnice: 3x Kameníček, Kaňovský, Chalupa, Bílek.

HC Kopřivnice: Unzeitig – Petružálek, Jašek, Hruškovský, Jedlička, Surovčík, Merenda – Bílek, Hrubý, Pelikán – Starmann, Bartošák, Kaňovský – Horák, Kameníček, Chalupa. Trenér: Václav Slabý.

HC ORLOVÁ - HC STUDÉNKA 7:1(2:0, 2:0, 3:1)

Zápas na ledě vedoucího celku z Orlové odehráli hokejisté Studénky i s mladíky v sestavě. „Klukům se nedivím, že utkání odehráli bez motivace. Zápas byl pro nás jen povinností. Bylo to utkání, které nás nedokázalo motivovat. Už někdy od začátku prosince, kdy vyplavala na povrch skutečnost, že Orlová v případě vítězství v základní části nemusí do play-off, tak víceméně pro mě utkání s nimi ztratily náboj," upozornil trenér hostů Miroslav Pokorný, jenž dodal: „Dali jsme šanci i mladým klukům, protože v Orlové je vždycky hokejová atmosféra, diváci tam chodí na hokej a dokážou povzbuzovat. Takže jsem chtěl, ať si očichají atmosféru. Měli jsme tam nějaké šance na začátku utkání. Mohlo to pro nás dopadnout lépe, ale v závěru jsme v naší přesilovce udělali dvě hrubé chyby a výsledek dopadl tak, jak dopadl."

Do konce základní části chybí Studénce sehrát čtyři utkání. To nejbližší je čeká v sobotu od 17 hodin v Rožnově pod Radhoštěm s tamním A-týmem.

Branky: 10. Hanzl, 17. Plášek, 24. Štefanka, 31. Mintěl, 50. Kanaloš, 58. Galgonek, 58. Ciupa – 56. Čáň. Vyloučení: 8:7. Využití: 2:0. V oslabení: 2:0. Diváci: 340.

HC Studénka: Horyl – Horák, Kuchař, Mar. Novák, Kvasnica, Holaník, Pauliak (21. Herman) – Janečka I, Merta, Sochorek – Čáň, Pokorný, Urbanec – Tomášek, Janečka II, Orszulik – Rožánek, Lindovský. Trenér: Miroslav Pokorný st.

Zbylé výsledky 18. kola: Rožnov p. R. B – Rožnov p. R. 2:4, Krnov – Horní Benešov 5:3, Uničov – SK Karviná 3:4 sn.¨

Tabulka