A pak, že to nejde! Hokejisté Nového Jičína pokračují ve sbírání bodů a v tabulce se dostali už na 10. místo, o bod před Orlovou. Po 18. kole tak Handlova družina ztrácí na 8. místo, zaručující účast v play-off, devět bodů.

S Novým Jičínem trénuje Marián Kacíř  S novojičínským klubem by mohlo být opět spojeno hokejové jméno Kacíř. Na Stanislava Kacíře, který v klubu úspěšně působil na přelomu tisíciletí, by mohl navázat jeho bratr Marián. Bývalý reprezentant a bronzový medailista z MS ve Švýcarsku z roku 1998 naposledy působil v rakouském EC Kitzbühel. Po půlroční hokejové pauze nyní vyjel na novojičínský led a po týdnu tréninku se s vedením dohodne na případné spolupráci. „Nebyl jsem půl roku na ledě, takže nejdříve se musím sklouznout a po týdnu budu vědět. Skončil jsem v rakouském Kitzbühelu a už jsem si myslel, že hokej hrát nebudu, že skončím. Ale byl jsem se tu v sobotu podívat na hokej a mluvil jsem s Milanem Urbanem. Řekli jsme si, že to zkusím a po pár dnech mu řeknu, jestli to půjde nebo ne," řekl klubovému webu Marián Kacíř, který momentálně patří Litvínovu. 

Zatímco v první čtvrtině základní části získal Nový Jičín pouhých 6 bodů, nyní mu do konce druhé čtvrtiny chybí sehrát ještě čtyři zápasy a na svém kontě už má bodů 11. Po domácí výhře nad Vsetínem navázali Novojičínští na svůj výkon také na ledě brněnské Techniky. V první třetině sice branka nepadla, ale hosté o sobě dali několikrát vědět, a domácí obrana se tak musela mít na pozoru. Všechny domácí pokusy zase dokázal zpacifikovat Šrámek.

Po patnácti vteřinách druhé části se v šanci ocitl domácí Česnek, ale neuspěl. Červené světlo se tak rozsvítilo na druhé straně. Důrazu využil Zedník, který procpal kotouč až za záda domácího Chvátala. Brňané se dočkali v šestatřicáté minutě, kdy se tečí prosadil Benýšek, jenž rozhodl o tom, že se do třetí třetiny šlo se stejným stavem na obou stranách.

Nový Jičín musel v zápase čelit řadě oslabení, ale i tak byli hosté s disciplínou spokojenější, než jak tomu bývalo v předešlých zápasech. „Co se týče disciplíny, tak to bylo o poznání lepší. Kluci se snažili nenechávat se hloupě vylučovat," připomněl novojičínský asistent trenéra Bohumír Polášek. Po dvou minutách závěrečné třetiny vymetl růžek domácí svatyně, svým pátým gólem v sezoně, Sprušil, a připravil tak pro domácí další gólové překvapení. Za dalších pět minut bylo na střídačce hostů ještě veseleji, když si Hanákův pokus srazil do branky jeden z beků Techniky, a Nový Jičín vedl už 3:1. V 53. minutě pak do otevřené obrany domácích pečetil vítězství, svojí premiérovou brankou v sezoně, sedmačtyřicetiletý zadák Gulda, jenž usměrnil do sítě Hanákovu žabku. „Nebylo to vůbec jednoduché, ale kluci bojovali až do konce. Rozhodla asi třetí třetina, ve které jsme předvedli výborný výkon. Začali jsme tam naplno bruslit, bojovali jsme jeden za druhého a výsledek se dostavil," řekl ihned po utkání Bohumír Polášek.

V obraně dostali příležitost mladíci Cabák s Dusíkem. Pro Dusíka to byla premiéra a mladík z porubské juniorky byl už třicátým hráčem, jenž v průběhu letošní sezony doposud nastoupil v barvách Nového Jičína. „Museli jsme řešit absenci Horáka s Vnenkem. Místo nich nastoupili na beku, díky střídavému startu, mladí kluci a vedli si dobře. Pochvalu si za odpracovaný výkon zaslouží celý mančaft," dodal závěrem novojičínský asistent.

VSK Technika Brno - HC Nový Jičín 1:4 (0:0, 1:1, 0:3)

Branky: 36. Odehnal (Klimeš, Jurča) 21. Zedník (Putniorz), 42. Sprušil (Záhradný, Dusík), 47. Hanák (Kabeláč), 53. Gulda (Hanák, Kabeláč).

Vyloučení: 3:7. Bez využití. Poměr střel: 29:26. Diváci: 158.

Nový Jičín: Šrámek Vašut, Cabák, Gulda, Dusík, Pelikán, Záhradný Zedník, Heža, Putniorz Sprušil, Skaloš, Macháček Kabeláč, Hanák, M. Chvostek R. Gebauer, Uhlár, Lehečka. Trenér: Handl.

Zbylé výsledky 18. kola: Orlová Hodonín 3:5, Poruba Přerov 3:1, Vsetín Val. Meziříčí 4:1, Břeclav Fr.-Místek 3:4, Prostějov Opava 3:2.

Už v sobotu přivítají hokejisté Nového Jičína, kteří budou až do konce roku nastupovat na domácím ledě každou sobotu, v regionálním derby druhý celek tabulky, Porubu. Úvodní buly je na programu v 17 hodin.