Naopak první vítězství v základní hrací době si připsalo béčko Nového Jičína, které vyhrálo přesvědčivě 5:1 v Rožnově s tamním B týmem.

HC UNIČOV - HC KOPŘIVNICE 6:2 (1:1, 2:1, 3:0)

Utkání bylo dlouho vyrovnané, ale Uničov rozhodl v třetí třetině při přesilových hrách. „Stalo se nám v den utkání pár zádrhelů. Měli jsme prostě špatný den. Na utkání jsem přijeli pozdě a naskočili jsme přímo bez rozbruslení. V tom fofru se do zápisu nezapsali dva hráči, takže jsem je musel stáhnout. A pak se nám do toho ještě zranil Barčák. Měli jsme patnáct vyloučených a čtyři desítky, což se nesmí stávat. Hráli jsme to na osm lidí, a to ovlivnilo celý průběh utkání. Únava pak byla velká. Uničov šel důrazně do brány a z brankového prostoru nám dávali relativně laciné branky. Hodně věcí se prostě najednou nezdařilo, a takhle to dopadlo," konstatoval trenér Kopřivnice Václav Slabý.

Branky Kopřivnice: Kaňovský, Hrubý.

HC Kopřivnice: J. Unzeitig - Petružálek, Jašek, Hruškovský, Jedlička, Poláček, Pelikán - Bílek, Štěpják, D. Hrubý - Bartošák, Kaňovský, Starman - Chalupa, Barčák, J. Horák - Šustek. Trenér: Václav Slabý.

HC ROŽNOV p. R. B - HC NOVÝ JIČÍN B 1:5 (0:1, 0:3, 1:1)

Rezerva Nového Jičína vyhrála jednoznačně 5:1 i díky brankáři Chvostkovi, který lapil 42 střeleckých pokusů domácích. „Celý mančaft zahrál velmi dobrý zápas, včetně mladého brankáře Chvostka. Kluci hráli s chutí, s nasazením. Na začátku jsme hráli dvakrát ve třech za špatné střídání, což jsme si zavinili sami, ale naštěstí jsme to ustáli a celý zápas jsme pak měli navrch. Mohli jsme přidat i více branek, ale i tak jsem s utkáním spokojen," hodnotil vítězství asistent trenéra Petr Kneblík.

Branky: 56. Labaj (Švajda, Tejkl), 15. R. Částečka, 25. R. Částečka (Krotil), 31. Hermann (R. Částečka, J. Částečka), 39. Martinčík (R. Gebauer), 54. Gilar (Jan Hradil).

Vyloučení: 5:10 10 min. Lyčka. Využití: 0:0. Poměr střel: 43:36.

HC Nový Jičín B: D. Chvostek - Hübl, Krotil, Pokora, Šimíček, Javora, Jan Hradil - R. Toman, Martinčík, R. Gebauer - Skyba, A. Zedník, Gilar - R. Částečka, Hermann, J. Částečka - Holáň, Frydrych.

HC STUDÉNKA - HC RT TORAX BOHUMÍN 4:5 pp (2:3, 0:0, 2:1 0:1)

Začátek zápasu byl pro Studénku jako z toho nejhoršího hororového scénáře. Již po čtrnácti sekundách se měnilo poprvé skóre, když domácího brankáře Medka překonal Radim Blažej, a neuběhla ani minuta, a bylo to zásluhou Michala Belance již 0:2. V 10. minutě to vypadalo s domácími hokejisty ještě hůře, neboť inkasovali potřetí. Svou druhou branku v zápase dal Michal Belanec, pro kterého pak za pár minut nejen předčasně skončil zápas, ale jak uvedly bohumínské webové stránky, tak pravděpodobně i letošní sezona. Důvodem je zlomenina pravého kotníku. Hokejisté Studénky se střelecky probudili až v 16. minutě a jen o minutu později to bylo zásluhou Denise Veselského už jen o gól 2:3.

Ve druhé periodě už byli domácí hokejisté lepším týmem, ale nevyužili čtyři přesilové hry v řadě. Do závěrečné části vstupovala Studénka s jednogólovým mankem. Vyrovnání nakonec přišlo ve 44. minutě, kdy Jan Matějný vymetl levý horní růžek Pavlíčkovy brány 3:3. Radost z vyrovnávací branky však domácím dlouho nevydržela, o tři minuty později šli Bohumínští v početní výhodě opět do vedení 3:4 V 56. minutě domácí hokejisté z dvojnásobné přesilovky opět vyrovnali, když Bolkovou dělovku od modré čáry před hostujícím brankářem šikovně tečoval Ondřej Tatarčík 4:4. V závěru střetnutí mohla Studénka strhnout vítězství na svoji stranu, ale Bohumínští se, zejména díky dobře chytajícímu Pavlíčkovi, ubránili.

Prodloužení trvalo jen necelé dvě minuty. Domácí šli do tří a hostům se podařilo z přesilovky 4 na 3 skórovat. Vítěznou trefu za dva body vstřelil pro HC RT Torax Bohumín Jan Chaloupka 4:5.

Hodnocení trenéra Studénky Miroslava Pokorného: „Hráčům Bohumína vyšlo v prvních deseti minutách snad vše, na co šáhli. Pro nás to byla pořádná ledová sprcha, ale naštěstí se nám povedlo vrátit do zápasu. Musel jsem provést nějaké změny v sestavě a nějak reagovat na nepříznivý stav. Každá změna je pro mužstvo impulsem a naštěstí se nám to povedlo otočit a dotáhnout do prodloužení. Škoda jen nevyužitých přesilovek ve druhé třetině, kde jsme byli blízko k tomu, abychom dokončili dokonalý obrat. V prodloužení jsme to chtěli rozhodnout, ale nepovedlo."

Branky Studénky: 1. Blažej (Lužný), 2. Belanec (Čahoj, Chaloupka), 10. Belanec (Dominec, Chaloupka), 47. Chaloupka (Buba, Lužný), 62. Chaloupka (Blažej, Lužný).

Vyloučení: 4:10. Využití: 1:2. Poměr střel: 53:36. Rozhodčí: Polášek - Černý, L. Janda. Diváci: 200.

HC Studénka: Medek - Holanik, Bolek, Veselský, Bolf, Kuchař, Bolek Tatarčík, Pospíšil, Matějný - Lindovský, Merta, Janečka - Čáň, Pokorný, Urbanec. Navíd od 21. Pauliak, Sochorek, Orszulik. Trenér: Pokorný.

HC RT Torax Bohumín: Pavlíček - Lužný, Buba, Axman, Odsedek, Čahoj, Juřík - Blažej, Ďurica, Heidler - Šimkovič, Vidlák, Galajda - Dominec, Belanec, Chaloupka. Trenér: Kwaśný. (dtb, rp)

Zbylé výsledky 4. kola:

Krnov - Orlová 4:5 sn, Horní Benešov - Rožnov A 6:2. Předčasně ukončeno v 55.minutě z důvodu zranění hostujícího hráče.

Program 5. kola:

Sobota 27. října, 17.00 HC Kopřivnice - HC Rožnov B, neděle 28. října, 18.00 HC Nový Jičín B - HC Studénka.

Tabulka