Vítězství Tatry řídila elitní útočná formace Červenka, Tomášek, Vyčesaný, která navázala na své poslední výkony a v domovině Ďáblů obstarala všech pět kopřivnických zářezů.

Kopřivnici to momentálně střílí, neboť v posledních třech utkáních nastřílela 20 branek a hned 15 z nich má na svědomí hlavní úderné komando Kofroňovy družiny (Červenka 8, Tomášek 4, Vyčesaný 3). Když k tomu přičteme další tři zářezy zkušeného zadáka Stříže z první obranné dvojice, dostaneme se až k číslu 18!

„I když jsme hráče nabádali, že první kopřivnická lajna má formu, a že dala za předchozí dvě utkání skoro všechny branky, tak utkání znovu rozhodla, když dala všechny góly. Ta lajna má velkou kvalitu a umí rozhodovat utkání, takže je třeba před ní smeknout,“ uznale pokyvoval hlavou kouč novojičínských Ďáblů Petr Macháček.

Ilustrační foto.
Beskydská magistrála nabízí pětadvacet kilometrů strojově upravené stopy

Poslední vzájemné derby odehrály oba celky bez svých kapitánů – Kociána a Sluštíka, místo nichž měli céčka na dresu mladíci Hruška s Pargáčem. Tatra zadělala na plný bodový zisk v úvodní části, když se na konci první desetiminutovky v rychlém sledu trefili Vyčesaný s Tomáškem. Nový Jičín měl pak několik možností při dvojnásobné početní výhodě, ale jen co ji Tatra přečkala, přišel gólový úder číslo 3, který obstaral Červenka.

„V první třetině jsme udělali tři hrubky a to rozhodlo. Nebylo to ani z nějakého tlaku, ale prostě to byly herní situace, které jsme měli řešit úplně jinak. Tohle kdyby někdo viděl zpětně na videu, tak to je na odevzdání výstroje,“ zlobil se novojičínský trenér, jenž byl po závěrečné siréně notně rozladěný.

DIVÁKŮM SE MUSÍME OMLUVIT, ŘÍKÁ MACHÁČEK

Novojičínští se v prostřední třetině pochopitelně snažili o zvrat, ale šance Gebauera či Krupy se neujaly.

„Chtěli jsme s tím ještě něco udělat, ale bylo to takové plané. Nedokázali jsme se dostávat do předbrankového prostoru a chyběla nám kvalita při přesilovkách. Z rohu kluziště branky nepadají,“ pokračoval v hodnocení Macháček, jenž se nestačil divit zkraje třetí periody, kdy dostal kotouč do jízdy Červenka, což znamenalo nebezpečí prvního stupně. Kopřivnický forvard se totiž natlačil až před Bechného a pohotově zvyšoval na 4:0.

„A to už bylo hotovo. Sice jsme v závěru ještě dali dvě branky, ale už to byla z naší strany spíše křeč. Tatra si zasloužila vyhrát. Nejraději bych ten zápas hodil za hlavu, ale musíme si to rozebrat. To nebyl výkon hodný Ďáblů. Za takový výkon se musíme divákům omluvit,“ zdůraznil Macháček, jenž v sestavě přivítal útočníka Motlocha, který měl mít dle původních zpráv pro letošní sezonu dohráno.

Objekt bývalé tatrovácké slévárny, kde vznikne nové muzeum automobilů a prosklené depo pro Slovenskou strelu.
Legendární Slovenskou strelu čeká oprava a nové depo

Domácí se dočkali až ve 48. minutě zásluhou Uhlára, ale Vyčesaný pak odrazem od mantinelu trefil opuštěnou branku. V úplném závěru pak ještě přišla korekce Kafky.

Rozdílovou první dvacetiminutovku si po derby rovněž uvědomoval i kopřivnický trenér. „První třetina opravdu rozhodla, protože potom se hra vyrovnala a Nový Jičín nás chvílemi i přehrával. Ale po celý zápas jsme hráli dobře z obrany a soupeře jsme nepouštěli k dorážkám. Navíc jsme museli ubránit i hodně oslabení, což bylo důležité,“ hledal důležité aspekty k vítězství kouč kopřivnické Tatry Jaroslav Kofroň, jenž neopomněl vyzvednou věrné kopřivnické příznivce.

„Fanoušci nás podporují vždycky a znovu nám vytvořili domácí prostředí, za což jim patří velký dík,“ doplnil šéf kopřivnické střídačky, jehož tým má v sobotním kole volný los a na závěr základní části pak hostí ve středu 28. února od 18 hodin vedoucí Porubu, která naposledy překvapivě padla ve Valašském Meziříčí, díky čemuž si Bobři udrželi před Tatrou náskok dvou bodů.

Ilustrační foto.
Opilec se popral s taxikářem. Nyní mu hrozí, že stráví až tři roky vězení

Kopřivničtí jsou tak blízko čtvrtfinálové sérii, která se letos hraje jen na tři vítězná utkání, proti třetímu Šumperku. „Chceme se co nejlépe připravit na play-off,“ dodal závěrem Jaroslav Kofroň.

HK ĎÁBLOVÉ NOVÝ JIČÍN – HC TATRA KOPŘIVNICE 2:5 (0:3, 0:0, 2:2)

Branky: 48. Uhlár (Pecha), 60. Kafka – 8. Vyčesaný (Tomášek), 10. Tomášek (Stříž), 14. Červenka, 45. Červenka (Stříž), 59. Vyčesaný (Hromada). Rozhodčí: Markovský– Rychlý, Vengřín. Vyloučení: 5:10, navíc Pěnčík, Hromada (oba K) 10 min. Bez využití. Diváci: 450.

HK Ďáblové Nový Jičín: Bechný – Hruška, Már, Adamík, Metelka, Janiczek, Foltýn – Chvostek, R. Gebauer, Málek – Kafka, Motloch, Jiří Slovák II. – Uhlár, Pecha, J. Sonnek – Krupa, Palička, Hilšer. Trenéři: Petr Macháček a Kamil Gebauer.

HC Tatra Kopřivnice: Hromada – Stříž, Heinzl, Krutil, Marek, Fojtík, Bail – Červenka, Tomášek, Vyčesaný – Pargáč, J. Mach, Hrubý – Pěnčík, Gola, A. Kofroň – od 33. navíc Suchý. Trenér: Jaroslav Kofroň.

Zbylé výsledky 47. kola: Opava – Šumperk 4:2, Valašské Meziříčí – Poruba 2:1.

II. liga, sk. Východ

1. Poruba 40 25 4 1 10 186:110 84

2. Hodonín 40 25 1 3 11 173:122 80

3. Šumperk 40 21 2 2 15 170:112 69

4. Nový Jičín 40 16 2 3 19 106:137 55

5. Val. Meziříčí 40 14 4 2 20 126:142 52

6. Kopřivnice 41 12 6 2 21 121:168 50

7. Opava 41 9 0 6 26 110:201 33