Horší vstup do utkání si mohli domácí jen stěží představit, protože už po půl minutě se šťastně trefil bývalý útočník Třince nebo Slavie Praha Lukáš Havel, jehož pokus si domácí srazili do vlastní branky. Brzy na to dostala Žihadla možnost přesilovky 5 na 3, kterou sice neproměnila, ale v následné klasické početní výhodě zvyšoval Havel v 5. minutě už na 2:0.

Až v 15. minutě se poprvé dočkali domácí fandové, když přesilovkou ránu Hodi viděl Máj až ve své svatyni. Za další dvě minuty se týmu kapitána Vašuta podařilo skórovat v oslabení 3 na 4, když se trefil Lehečka, jenž srovnal na 2:2. Ve stejném složení pak ale udeřili i hosté, když se ujala přesná rána Patáka.

Atraktivní podívaná pokračovala také ve druhé části, když se na začátku 24. minuty podruhé v utkání trefil Lehečka, jenž přesnou ranou k tyči vyrovnával na 3:3. Hosté si pak vzali v zápase naposledy vedení, když Iláše překonal zblízka Rytnauer, ale za pouhých dvacet vteřin bylo znovu srovnáno, když se z prostoru brankoviště nemýlil Málek.

V závěru druhé třetiny pak dokonal novojičínský obrat Matouš Kratochvíl, jenž v polovině zápasu nahradil v sestavě bratra Šimona, a výstavní ranou švihem poslal Nový Jičín do vedení 5:4.

Divoký zápas pak zkraje posledního dějství poslal znovu do remízy Horký. Domácí pak nevyužili dlouho přesilovku 5 na 3, které trvala bez šestnácti vteřin celé dvě minuty. Vítězná branka přišla až v 54. minutě, kdy Šťastného, jenž do poslední části nahradil Máje, překonal v přesilovce ranou z mezikruží Mikšan.

Sekundu před koncem se pak domácí stadion, který poprvé v sezoně burácel úplně celý, radoval posedmé, když Matouš Kratochvíl trefil opuštěnou klec Žihadel.

„Byl to jednoznačně náš nejlepší výkon, který jsme v sezoně předvedli. V páté minutě by na nás žádný bookmaker nevsadil ani korunu, když nechybělo moc a mohlo to být už 0:3. Kluci se zvedli z totálního srabu, ubránili hodně oslabení a musím před nimi smeknout. Jak jsme předtím diváků předváděli slabší výkony, tak jsme jim nyní na Vánoce trošku zaplesali srdíčkem," řekl těsně po závěrečné siréně spokojený trenér Nového Jičína Aleš Flašar.

Hosté tak po pěti výhrách v řadě vyšli bodově naprázdno. „Za stavu 2:0 jsme měli trošku ustoupit z té hry nahoru-dolů. Pořád jsme se tlačili do útoku, ale dostávali jsme laciné góly. Taky jsme pak hráli moc oslabení, a to byla voda na mlýn pro domácí. Dvojnásobnou přesilovku soupeře jsme ustáli, ale pak jsme stejně inkasovali," smutnil jeden z trenérů Žihadel, bývalý forvard Dukly Jihlava a mistr světa z roku 1985, Oldřich Válek.

II. hokejová liga, sk. Východ, 28. kolo
HK Nový Jičín – HC Moravské Budějovice 7:5 (2:3, 3:1, 2:1)
Branky: 15. Hoďa (Ižacký, Lehečka), 17. Lehečka (Flašar, Vašut), 24. Lehečka (P. Flašar, Novotný), 32. Málek (Mikšan, Vašut), 38. M. Kratochvíl (Vašut, Mikšan), 54. Mikšan (P. Flašar), 60. M. Kratochvíl - 1. Havel (Matějka, Šťáva), 4. Havel (Matějka, Šťáva), 17. Paták, 32. Rytnauer (Horký, Juráň), 43. Horký (Rytnauer, Juráň). Rozhodčí: Vaněk - Bojda, Mikler. Vyloučení: 8:10. Využití: 3:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 390
HK Nový Jičín: Iláš – Hoďa, Zahradníček, Vašut, P. Flašar, Haloda, Hruška – Ižacký, Novotný, Lehečka – Málek, Škumát, Mikšan – Zetík, Š. Kratochvíl (27. M. Kratochvíl), R. Gebauer. Trenér: A. Flašar.

Zbylé výsledky 28. kola: Vsetín - Kopřivnice 7:4, T. Brno – Fr.-Místek 3:2, Karviná - Poruba 3:7, Hodonín - Břeclav 5:2, Opava – Val. Meziříčí 3:4.

O utkání se více dočtete v úterním vydání týdeníku Region.