Co je největšími taháky letošního ročníku?

Kreyson s Láďou Křížkem. Je to přece jen nějaká legenda. Určitě bych mezi taháky řadil Kristinu, slovenskou zpěvačku, která je dnes hodně populární i u nás. Pro mladší by mohly být lákadly Rybičky a Morčata na útěku. Na ty třeba na Valašsku chodí hodně lidí.

Jsou kapely, které byste ještě rád vypíchl?

Tak je tam kapela HC3 a mám tam i podobnou kapelu Rattle Bucket, kterou jsem viděl ve Vizovicích, a hodně se mi líbila.

Je nějaká kapela, kterou se marně pokoušíte sehnat?

Už třetí rok bych chtěl Horkýže slíže a pro komerčnější posluchače jsem chtěl Tomáše Kluse. Ale zatím se nedaří. Vždycky se snažím dostat do programu nějakou komerčnější záležitost, aby to nebylo jen rockové. Snažil jsem se letos ještě o Monkey Bussines, ale na mé finanční možnosti to bylo drahé.

Festival měl kdysi dvouletou přestávku. Proč?

Měl jsem velké oči. Festival byl dvoudenní, a ten druhý den už návštěvnost nebyla. Ale nebylo to jen to. Taky to bylo o penězích, a tady ve městě nebyla vůle. Dostal jsem výměr zaplatit hodně peněz za nájem za kulturní dům. Nebyly tady dobré vztahy.

A teď?

Když tam nastoupil Marian Žárský, tak se to změnilo. Sám mi volal, jestli to nechci dělat. Ty podmínky teď mám mnohem lepší.

Jaká návštěvnost?

Kolem tisíce lidí bývá, což e myslím si velmi zajímavé. Ale dělat ten festival je stále těžší. Tedy sehnat na něj peníze. Nechci šetřit na zvukařích programech a tak. Hodne informací se lidi dozvědí také na stránkách www.frenmusic.com, kde je i historie.