Známá ostravská skupina Buty vydala své zatím poslední album nazvané Votom v roce 2006. Jak se zdá, téměř pětiletý vydavatelský půst bude přerušen. V minulých dnech začali členové kapely natáčet nové cédéčko v Dolním Benešově.

„Jsme ještě na úplném začátku, pokud jde o novou desku. Dáváme dohromady hudební materiál a také texty. Něco už napsal Radek Pastrňák, něco nám poskytli naši kamarádi, jejichž jména bych ještě nerad zveřejňoval. Mělo by jít o písničky, v nichž dominují příběhy, tolik typické pro Buty,“ říká Richard Kroczek, manažer a bubeník kapely.

„Samozřejmě, že máme radost, že opět točíme novou záležitost. Byli jsme teď několik dnů v nahrávacím studiu, kde jsme docela makali. Nyní jsme si dali měsíc pauzu. V nahrávání budeme pokračovat od června a věřím, že v září bude cédéčko hotové. Jeho název zatím vymýšlíme, máme asi deset variant,“ dodává Kroczek s tím, že během léta by se měly Buty představit na různých koncertech, ať už jde o různé městské slavnosti, větší festivaly, anebo další vystoupení.

„Pochopitelně, až album spatří světlo světa, tak odstartujeme k němu turné napříč Českou republikou. Jako manažera kapely mě čeká řada povinností, ale doufám, že si najdu čas na relaxaci na chalupě v Beskydech,“ míní Richard Kroczek.

Zatím ani nechtěl prozradit jména hostů, kteří se na novém opusu budou podílet. Stejně ještě není jasno v tom, kdo výtvarně ošetří nový kompakt. „Až bude deska hotová, tak pozveme několik kamarádů-výtvarníků, kteří mají k naší hudbě vztah, pak se uvidí,“ uzavírá Richard Kroczek. Takže se příznivci populárního ostravského hudebního seskupení Buty mají na co těšit.