Jak hodnotíte akci oslavující desetiletí skupiny Nevím?

Oslavu desetiletí kapely hodnotíme skvěle. Proběhla přesně tak, jak jsme ji plánovali a akci jsme si hodně užili. Doufáme, že si ji stejně užili i lidi pod pódiem.

Deset let, zdá se vám to dlouhá, nebo krátká doba?

Pro nás je to dlouhá doba, na to, v kolika letech jsme začali hrát. Myslíme, že v té době nám nikdo nevěřil, že spolu vydržíme hrát tak dlouho.

Měli jste někdy chuť s tím seknout a jít třeba do jiné kapely?

Samozřejmě, nějaké krize byly, stejně jako v každé kapele. Ale nikdy to nezašlo tak daleko, že bys tím chtěl někdo z nás skončit.

Hraje někdo z vás ještě v jiné kapele, třeba příležitostně?

Když už jsme spolu hráli delší dobu, tak se našlo pár nabídek od jiných muzikantů zkusit s nimi nějaké experimenty, prostě nějakou změnu. Je pravda, že některé jsme dokonce využili, ale nikdy to nebylo moc vážné a Nevím pro nás byla vždy ta hlavní kapela.

V jaké kapele byste si chtěli zahrát (česká nebo i cizí)?

Asi všichni jsme si už zkusili změnu s jinou kapelou, jiný styl s jinými lidmi a myslím, že nám to stačilo. Momentálně nás nejvíc baví hudba, kterou hrajeme spolu, a to je důležité.

Lidi vás znají hlavně z koncertů. Neuvažovali jste o natočení živého CD nebo DVD?

Živé CD i DVD jsme už v minulosti natočili, a jelikož měly celkem úspěch, tak určitě zkusíme zase něco podobného i v budoucnu.

Bude letos tradiční vánoční koncert kapely Nevím?

Vánoční koncert samozřejmě letos bude. Bude se opět konat ve Studénce, v Dělnickém domě, stejně jako v minulém roce. Letos tam s námi vystoupí ostravská kapela fiHa a jako jako host přijde finalistka Hlasu Československa Veronika Vrublová. Takže všechny srdečně zveme.

Máte už plán na příští rok. Je v něm něco, na co se mohou příznivci kapely hodně těšit?

Příští rok se fanoušci rozhodně můžou těšit zase na nové CD, které budeme přes zimu natáčet. Celý rok jsme pracovali na materiálu pro nové CD, takže doufáme, že se fanouškům bude líbit.