Také letos tady vystoupí celá řada dobrých kapel.

Už poosmé se na Liščím mlýně ve Frenštátě pod Radhštěm sejdou milovníci dobrého piva, masa a také muziky, aby si společně užili Valašský Septemberfest. Také letošní osmý ročník má odkazovat na německý tradiční Octoberfest, snad největší pivní slavnost na světě. „Je to opravdu taková částečně recesní napodobenina německých svátků piva. Několik minipivovarů tady bude nabízet své ležáky, chybět ale rozhodně nebude ani doprovodný kulturní program," vysvětlil svůj nápad už dříve organizátor akce Jaromír Naleraj.

Osmý ročník odstartuje tuto sobotu v 11 hodin, tak, aby tady návštěvníci festivalu mohli už i poobědvat. Letošní doprovodný program je opravdu pestrý. Připravena je hromada soutěží pro pány i pro dámy, které se pochopitelně budou točit kolem piva. Chybět nebude ale ani dětská zóna pro rodiče s dětmi, kde se bude odehrávat mnoho her a atrakcí pro nejmenší. Celkově je totiž program slavností plánován jako akce pro celou rodinu.

Ani letos na Liščím mlýně nebude chybět živá muzika. Na své si přijdou všichni, soul - jazzovou scénu například zastoupí Lower Street, porci jižanské muziky nabídne kapela Blues Suger, rockovou příchuť dodají Rockoví lišáci a skupina Věšák.

Valašský Septemberfest se koná ve Frenštátě pod Radhoštěm na Liščím mlýně v sobotu 6. září od 11 hodin.

Michal Merenda