Důvodem příjezdu zpěváka, který v letech 1994 až 1999 v „Mejdnech" nahradil Bruce Dickinsona, je osmý ročník hudebního festivalu Fren music, který se uskuteční v Kulturním domě ve Frenštátě pod Radhoštěm v pátek 12. října. „Protože jsem mejdňák, tak jsem jezdíval i na jeho sólové koncerty. O tom, že bych ho tady dostal, sním už několik let, ale zdálo se to neuskutečnitelné," uvedl Aleš Luchesi, duše a zakladatel festivalu Fren music. Od kapely Iron Maiden má všechny desky, včetně těch, které s ní natočil Blaze Bayley. „Muzika Maidenů byla tehdy taková chmurná, ale celé to období bylo takové. Metal byl na ústupu, takže i oni hráli v menších sálech než předtím, ale objeli i tak celý svět," poznamenal Aleš Luchesi. Letos na jaře začal jeho sen dostávat reálnou podobu. „Dali jsme na to téma řeč, pak už šlo jenom o termín, jestli to vyjde. Já jsem musel najít agenturu, která to vyřizuje, což byl právě manažer kapely Seven. A právě ta kapela ho tady bude doprovázet," pokračoval zakladatel festivalu.

Českobudějovickou kapelu Seven podle názvu možná mnoho lidí nezná, více jim určitě řekne informace, že dělala třeba hudbu k filmu Kajinek. „Oni už spolu vystupovali. Budou hrát svoje, Blaze bude jako speciální host, kterého přizvou. Zahrají jeho sólové věci i skladby z Maidenů," nastínil Aleš Luchesi. Bonbonkem pak může být vystoupení revivalové kapely Iron Maiden. „Je domluvené, že si s nimi jednu maidenovku dá," poznamenal Aleš Luchesi.

Letošní festival Fren music je zatím asi „nejnašlapanější" za dobu jeho existence. Zahrají například Vypsaná fixa, Zakázaný ovoce, punkoví Koblížc!, hvězda hitparád i reklam Debbie a její pěvecký partner Lipo ze skladby Ležím ve tvé blízkosti a něco pro pamětníky v podobě Katapultu s Oldou Říhou. Fren music bude mít opět čtyři živé scény, hip hop, videoscénu a nebudou chybět autogramiády. „Ty se loni zavedly a líbilo se to, takže budou i letos. A všichni včetně Bayleyho slíbili, že se zúčastní," uzavřel organizátor akce Aleš Luchesi.