V Kopřivnici před kulturním domem bude letos připraven třídenní program plný dobré muziky. „K oslavencům se letos navíc poprvé přidává i samotné město Kopřivnice, které si připomene již šedesáté páté výročí povýšení na město," vysvětlili důvod letošního rozšíření slavností. Oslavy Evropského svátku hudby se rozjedou v pátek 21. června od 9 hodin ráno v podobě dopoledního programu pro veřejnost a hlavně pro žáky místních školek a škol. Zahrají a představí se například finalisté pěvecké soutěže Koprstar 2013

Hlavním dnem oslav bude sobota s programem na třech scénách. Na hlavní scéně přímo na travnaté ploše před kulturním domem se od 15 hodin vystřídají umělci různých žánrů. Začnou talentované zpěvačky Adéla Demlová a Klára Šejnohová. Dále zatančí členové dětského souboru Hlubinka z Ostravy v doprovodu cimbálové muziky VrZUŠka .

Hlavním hostem slavností bude Vlasta Redl s doprovodnou kapelou, který bude hrát od 16.45 hodin. Známý muzikant vystupuje již dva roky téměř výhradně s uskupením, ve kterém hrají špičkoví čeští a slovenští instrumentalisté, z nichž mnozí mají zkušenosti s účinkováním a spoluprací se světově proslulými umělci a soubory.

Poté vystoupí autorská hudební skupina Nic víc ze Strážnice se svou muzikou plnou slovácké melodiky, bigbítové razance a křehké poetiky. Před 20. hodinou předvede svůj kytarový rock legendární frýdecko-místecká kapela Prouza pohybující se aktivně na české hudební scéně od roku 1989. Sobotní večer na hlavní scéně zakončí Kabát revival Morava. Od 21.30 hodin zazní známé, divácky oblíbené hity kapely Kabát. Perličkou koncertu bude vystoupení tanečnic kopřivnické ZUŠ Zdeňka Buriana na píseň Dole v dole.

Další scénu najdou zájemci u vchodu do informačního centra, disco scéna bude zase nedaleko hlavního pódia. Na celé akci bude možné zabavit se na atrakcích nebo si s dětmi pohrát u stanovišť pod vedením DDM Kopřivnice.