Společný koncert dvou úspěšných vsetínských folkových formací, které dokáží pobavit i přivést k zamyšlení, proběhne ve středu v Kopřivnici.
První z nich, Vrkoč, se pohybuje mezi žánry folk-rock-country-swing zahraje ze svých dvou nedávno vydaných alb a přidá i něco navíc. V obsazení s klarinetem a malými bicími dokáže přinést humor v textech svižných písniček a švih v rytmickém dixie. Pod svým současným názvem funguje necelé dva roky, ale už zhruba od roku devadesát fungovaly skupiny, které se dají označit za předchůdce Vrkoče. Kapela hraje především písně svého frontmana kytaristy a zpěváka Dušana Trličíka, které pak dotváří na zkouškách celý šestičlenný ansámbl. Jde především o folkové písničky s občasnými přesahy do blues, country nebo swingu.

Druhá skupina večera, Žamboši, hraje výhradně písně vsetínského lesníka Honzy Žambocha. Ačkoliv jsou řazeni k folku či folk-jazzu, nelze jejich tvorbu striktně škatulkovat. Jejich repertoár se stále rozšiřuje a v současné době jsou schopni odehrát přibližně dvouhodinový recitál. V roce 2006 vydali debutové album To se to hraje… Jemné a melodické motivy spolu s hravými a chytrými texty Honzy Žambocha odkazují spolu s vypointovanou hru na kytaru na plíhalovskou školu a určitě jsou jednou z největších nadějí nové vlny českého folku. „Žamboši přijedou do Kopřivnice představit své nové písně, které právě natáčejí na novou desku,“ prozradil Jiří Cachnín z kopřivnického Kulturního domu.

Koncert uskupení Žamboši a Vrkoč se koná v kopřivnickém kině Puls ve středu 18. února od 19 hodin večer. (mer)