Teens Jazzband Velké Losiny je dixielandová kapela složená z mladých muzikantů, která za devítiletou dobu svého působení dosáhla mnoha úspěchů po celé republice. „Pravidelně se účastníme bezpočtu jazzových festivalů a mezi ty největší úspěchy patří pozvání Jeho Excelence pana velvyslance USA Williama Cabannise do jeho rezidence při oslavách Dne nezávislosti USA v Praze, dále pak několikanásobné účinkování v rozhlasových pořadech-např. Jazzofon na ČRo 3 Vltava a dvakrát vystoupení v České televizi," chlubí se na svých webových stránkách.

Předloni a loni koncertoval Teens Jazzband Velké Losiny na Mezinárodním jazzovém festivalu v britském Birminghamu International Jazz & Blues festival Birmingham a již teď je pozván zahrát i letos. Loni se také účastnil mezinárodního festivalu mladých ve francouzském Belfortu, kde získal ocenění pro nejlepší zpěvačky festivalu. V neposlední řadě jmenujme jako zásadní nedávný úspěch zahajování kulturní sezony v Americkém centru Praha, fungujícím při Americké ambasádě.

Kapela nahrála již čtyři alba, postupně budou realizovány nahrávky ze všech doposavad proběhlých Poct jazzovým legendám.

Teens Jazzband z Velkých Losin vystoupí na frenštátském náměstí v pátek 13. července od 19 hodin. (mer)