Prvním z hostů pátečního večera v hudebním klubu Galerka na Staré poště v Novém Jičíně bude skupina Blood Manacle. Na Novojičínsku už jde o poměrně dobře známou partičku, jde o zkušené muzikanty, kteří už za sebou mají nejeden koncert a společně působí velmi vyhranným dojmem.  Svůj původ odvozují Blood Manacle od roku 2004 a založení někdejší kapely Dacani Jiřím Kramerem a Robinem Janků. Už v následujícím roce si ale skupina prodělala větší personální zemětřesení způsobené jednak zraněním jednoho z protagonistů a jednak hledání vlastního výrazu kapely.

Do roku 2007 kapela vystřídala několik nových muzikantů, zejména o nové klávesy a basu se muzikanti snažili obohatit svůj hudební projev. Velkým krokem kupředu tak byl aspoň vůbec první koncert v Životicích. Před dvěma lety ale už konečně dostaly události spád. Jako druhý kytarista přichází Jan Turek a kapela začíná sbírat koncerty a zkušenosti.

V roce 2009 přišly další klíčové změny. „Do kapely přichází na post zpěváka Michal Pavelka a na post baskytaristy Michal Minárik. Kapela se oficiálně přejmenovala z Dacani na Blood Manacle,“ vypočítávají na svých stránkách muzikanti. Skupina následně nahrála své první garážové demo CD.

Hudební projev kapely se také definitivně ustálil na metalcorové - hard rockové podobě. Aktuálně kapela pouští do světa novou věc s názvem Broken Desire. „Kapela v posledních měsících hlavně koncertuje a zúčastnila se například charitativní akce Velkolepá párty Novojičínska, dále vystupovala na Jičínfestu a na akcích Hardcore Night vol.2, Fast shit vol.2, Metal Night. Vyvrcholením loňského roku byla návštěva nahravacího studia HC3  ve Fulneku, kde nahrála své Promo CD o 5 -ti skladbách,“ popisují novinky muzikanti. Na novojičínské Staré poště Blood Manacle doplní ještě hardcoreová skupina Be Yourself.

Koncert obou kapel se v Galerce koná v pátek 2. března od 20 hodin. (mer)