Hra Soukromý skandál ukazuje s humorem a odlehčením priority a stereotypy odlišných generací v moderní době. Zároveň se ale okrajově dotýká veřejných témat a vlivu médií. „Soukromý skandál není založen na skutečném příběhu. Pro jeho napsání mě inspirovala finanční krize, kterou prožíváme," uvedl Patrik Hartl, který už pro přehlídku před pěti lety napsal a režíroval hru Klára a Bára, v níž excelovaly Ivana Chýlková a Eva Holubová.

Ta teď v Hartlově novince ztvární právě onu svedenou nadřízenou když ale vyplyne na povrch její emocionalita, s níž mladík ve svém kalkulu nepočítal, skandál je na obzoru. „Jsem stejně stará jako žena, kterou hraju, a rozumím jejím postojům, byť žiju naprosto odlišný život," řekla pro Deník Holubová.

Stručně nastiňme děj. Mladý a cílevědomý Erik (Kryštof Hádek) nešikovně investoval velkou částku peněz. Kvůli splácení dluhů si dělá zálusk na vyšší pozici ve firmě mobilního operátora, kde pracuje. Jeho manželka Táňa musí kromě vlastního studia ještě psát porno. Cesta ze všech problémů vede přes Erikovu nadřízenou, kterou přitahují mladší muži, přezdívanou Železná Lada podle Margaret Thatcherové.

V režii Patrika Hartla se v novojičínském Beskydském divadle v pátek 22. listopadu od 19 hodin představí Eva Holubová, Kryštof Hádek, Maroš Kramár, Kristýna Fuitová- -Nováková a Alexandr Hemala. Představení není vhodné pro děti do 12 let.

Michal Merenda