Fleret dokáže rozezpívat a roztančit i mnohatisícové publikum na obřích festivalech world music v sousedním Polsku nebo na Slovensku. Nebylo náhodou, že si je vybrala k hostování na World Tour '97 britská rocková legenda Jethro Tull, jejíž hudba má obdobnou lidovou genezi. Tento pátek si je užijeme v Bílovci.

Fleret má nezaměnitelný zvuk. Jeho typickým znakem jsou regionální a lidové kořeny. Projevují se jak v obsazení kapely, tak v jazyce textů, v typických hudebních i pěveckých frázích a v melodice. Fleret těchto prvků využívá naprosto samozřejmě a přesvědčivě. Lidovými kořeny se ale skupina neomezuje. Mísí je dohromady s rockem, s muzikou, kterou její členové odmala slýchali vedle lidovky naživo na tancovačkách. „Muzikantská živočišnost a bezmála dětinská radost z muzicírování vytváří z folkrockové skupiny Fleret originální samorost na naší folkové i rockové scéně," připomněl pro Region hudební publicista Richard Boryna.

Nezapomenutelné byly i koncerty kapely se zpěvačkou moravských lidových písní Jarmilou Šulákovou, po konci spolupráce se Fleret vrací v pozměněné sestavě ke svému původnímu, razantnějšímu zvuku. Nejslavnější písničky ze své koncertní historie nabídne Fleret na koncertě v Bílovci v pátek 19. dubna od 19 hodin. (mer)