Čím je muž starší, tím mladší je jeho druhá žena. Z tohoto letitého pravidla vychází hra Jo, není to jednoduché, kterou toto pondělí nabídne novojičínské Beskydské divadlo. Její tvůrce Jean Claude Islert v ní opět potvrdil svůj mimořádný talent pro konverzační veselohry a navázal tak na výtečnou tradici francouzských jednoduchých komedií.

V Novém Jičíně se tak můžeme těšit na mimořádně odlehčené představení.

„Bláznivá komedie francouzského autora se točí kolem stárnoucího profesora geometrie, který má šokující poměr se svou o 40 let mladší žačkou. Do jeho bytu se bohužel pravidelně a vždy nečekaně vrací jeho bývalá manželka a také ho navštěvuje jeho dcera Julie. Profesor musí nejen neustále kličkovat, musí dokonce svou milenku skrývat, občas ji vydávat za někoho jiného, což jeho situaci neustále komplikuje," nastiňují děj dramaturgové z agentury AP Prosper Praha, která hru nastudovala.

Ztřeštěná komedie, plná zvratů a překvapení, nenechá diváky ani na minutu vydechnout a hodně zaměstná jejich bránice. Vtipný text je bez výrazného množství trapných, rádoby humorných situací, které jsou u tohoto typu inscenací často obvyklé. V režii Petra Hrušky ji nastudovali Jiří Langmajer, Adéla Gondíková, Monika Timková, David Punčochář a Karolína Krejčová.

V novojičínském Beskydském divadle uvidíme hru Jo, není to jednoduché v pondělí 14. října od 19 hodin.

Michal Merenda