Rokenrolová partička Segment vznikla na počátku 21. století. Brzy ale prošla změnou v obsazení, žánru a neposlední řadě také anglického jazyku v textech, které začala používat z důvodu lepšího splynutí s muzikou. Až před čtyřmi lety zakládá své nové dějiny, kdy se jako zázrakem se po mnoha nezdařených pokusech hledání nového zpěváka na scéně objevuje Chris Down. Poté se ke kapele připojuje i Jerry Keys na post baskytaristy.

Nové seskupení k sobě musí najít cestu hudebně i jako lidé. „V této sestavě začala pomalu a jistě vznikat nová deska Reborn - znovuzrození, kterým si skupina opravdu prošla. Během půl roku našla stylový směr, kterým se společně chce ubírat i nadále. Vyjádřila jej ukázkou krátké spontánní tvorby na tomto albu," popisují své porodní bolesti členové kapely na svých stránkách.

Na podzim 2010 se ke kapele připojuje manager a sedmý člen kapely Petr Žůrek a kapela zažívá první větší úspěchy. V prosinci 2010 se Segment stal vítězem soutěže Skutečná liga které se zúčastnilo 172 kapel z celé ČR a Slovenska. Tím se před kapelou otevřely možnosti vystoupení na velkých festivalech, které dostaly Segment do širšího povědomí fanoušků. V současnosti pracuje skupina na prvním oficiálním albu. „Snažíme se hrát žánr New Wave of American Heavy Metal. Zakládáme si na maximálním zážitku pro posluchače, a to jak sluchovém, tak vizuálním. To co nás nejvíc baví je předávání energie mezi námi a publikem na každém našem koncertě," říkají muzikanti v pozvánce na koncert.

V pátek 17. srpna vystoupí Segment spolu s domácími Porta Inferi na novojičínském Masarykově náměstí od 20 hodin. (mer)