Oderský Novoroční koncert se bude konat jako vždy v Chrámu svatého Bartoloměje, už tuto sobotu se tam představí trojice Anna Sokolovská, Martin Jakubík a František Mizera. Společně působí například v souboru Chorus collegium Odry, každý z nich má ale i další umělecké aktivity. „Na programu společně mají díla H. Purcella, G. F. Händela,W. A. Mozarta, J. S. Bacha, J. J. Ryby a dalších,“ slibují v pozvánce k jejich Novoročnímu koncertu v Odrách organizátoři.

Nejen na Novojičínsku uznávaný Varhaník Martin Jakubík působí jako regenschori při chrámu sv. Bartoloměje v Odrách, kromě svého hudebního nástroje studoval také obor dirigování pěveckého sboru a orchestru u prof. Státní konzervatoře v Ostravě Karla Brii. Kromě Chorus collegium Odry působí i jako umělecký vedoucí hudebních souborů Oderští trubači. Často je zván jako sólista i doprovázeč pěveckých sborů a souborů zaměřených na duchovní hudbu.

Sopranistka Anna Sokolová vystupuje spolu s ním také v Campagnuollo Barok Ansamble a je rovněž členkou sboru opery Slezského divadla v Opavě. Podobně rozsáhlá je i celomoravská umělecká činnost trumpetisty Františka Mizery.

Slavnostní novoroční vystoupení Anny Sokolové, Martina Jakubíka a Františka Mizeryy se v oderském Chrámu sv. Bartoloměje koná v sobotu 3. ledna od 19 hodin. (mer)