Pro velký zájem veřejnosti se pořadatelé rozhodli galerii ledových soch na Pustevnách prodloužit ještě o jeden týden. Lidé si tak mohou sochy prohlédnout i ve všedních dnech. O víkendu navíc pokračuje zábavný doprovodný program a jarmark.

„První víkend konání akce nás bohužel zklamalo počasí, které kvůli dešti, oblevě a silnému větru pokazilo všechny naše plány. Proto jsme velmi rádi, že se následující víkend podobný scénář neopakoval a sochy mohli lidé obdivovat bez problémů v celé jejich kráse," řekl k průběhu druhé části akce Jakub Hanák z Radia Čas, který má akci Ledové sochy na Pustevnách na starost.

Od začátku byl záměr zpřístupnit sochy tak, aby byly lidem co nejblíže, aby se s nimi mohli třeba fotit. Původní plán rozmístit křehké skulptury na různých místech na Pustevnách ale změnilo na leden velmi nezvyklé počasí. Sochy na volném prostranství, které se o prvním víkendu podařilo vytvořit, vysoké teploty nevydržely a zničily se. Proto se pořadatelé rozhodli další rozmary přírody neriskovat, a nově vytvořené ledové sochy přemístili do ledové galerie ve stanu, který zajistil stabilnější mikroklima. Ledové pohádkové bytosti tak mohli lidé zdarma obdivovat pěkně v pohodlí. Navíc sochy dostaly díky barevnému nasvícení originální nádech.

Pro velký zájem veřejnosti se pořadatelé rozhodli výstavu ledových soch prodloužit a zpřístupnit ji i během tohoto týdne. Galerie bude otevřena od 9 do 15.30 hodin, o víkendu 24. a 25. ledna se navíc uskuteční i doprovodný program s Radiem Čas se spoustou her a soutěží.

K dispozici budou návštěvníkům i vojenská vozidla Hagglunds. Lanovka na Pustevny nebude jezdit v půlhodinových intervalech, ale nepřetržitě, posílena bude i autobusová doprava .