Hudba Café Industrial by se dala charakterizovat jako směs folku, jazzu a ambientu a hodí se všude tam, kde chcete na chvíli zapomenout na shon a zmatek dnešního světa a být součástí něčeho, co je tady od pradávna. Kapela vznikla v Ostravě na začátku nového tisíciletí. Dnes má za sebou deset let hraní a na její vyhranosti a živých vystoupeních je to poznat.

Aktuálně má za sebou album Ostrovy, na kterém se produkčně podílel mimo jiné i Petr Binder, který spolupracuje například s Lenkou Dusilovou, Vltavou nebo tvůrci televizní soutěže StarDance. Café Industrial už si také vyzkoušeli koncertování se zajímavými hudebními osobnostmi, jako například Ivou Bittovou nebo dánsko- -faerskou skupinou Valravn. Před rokem jsme je ostatně měli možnost vidět také na multižánrovém festivalu Colours of Ostrava.

Spolu s nimi v kopřivnické Mandale vystoupí písničkář Njumen. Ten právě v éterické formaci Café Industrial začínal, časem ale kytarově vykřičel v noisecoreové šílenosti Šestá hladina šera, konečně našel svou polohu někde uprostřed.

„Hraje a zpívá své vlastní barevné písničky o světě, snech a taky trochu o lásce. Citlivým a sugestivním projevem vtahuje posluchače do příběhu líbivých písní, inspirovaných osobními prožitky," popisují ve své pozvánce organizátoři koncertu.

Vystoupení kapely Café Industrial a písničkáře Njumena se koná v kopřivnické Mandale v sobotu 10. listopadu od půl deváté. (mer)