Až do konce dubnu se budou ve štramberském Kulturním domě představovat týden co týden jednotlivé soubory, aby navzájem poměřily síly. Vítěze patnáctého ročníku Štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů budeme znát až 20. dubna, kdy slavnostní vyhlášení. Tento pátek se předvede Chaos – Klub přátel divadla Valašská Bystřice. A nabídne hru Anna v ringu současného francouzského autora Marca Camolettiho.

Anna je služebná v domácnosti Bernarda a Jacqueline. „Jednoho dne se panstvo rozhodne, že odjedou na celý víkend pryč a Anna se těší, jak si to sama užije v přepychové domácnosti svých zaměstnavatelů. Její plány však zvrátí vzhůru nohama její zaměstnavatelé. Jacqueline se pozdě večer vrací domů s milencem a o něco později se objeví i Bernard se svou přítelkyní. Následuje komický zmatek, během nějž Anna zachraňuje vzniklou situaci svou nápaditostí a humorem jí vlastním,“ naznačuje děj divadelní publicista Richard Boryna. Tato hra byla zapsána v roce 1991 do Guinessovy knihy rekordů jako nejhranější francouzský titul na světě. Marc Camoletti byl za svou tvorbu vyznamenán řadou cen a jeho hra Anna v ringu byla přeložena do 55 světových jazyků.

Kořeny Klubu přítel divadla Valašská Bystřice Chaos sahají podle jeho členů až do devatenáctého století. Současný divadelní soubor má variabilní počet členů, ale za stálé se dá považovat asi pětadvacítka z nich. Každý z členů souboru kromě své přidělené role musí zvládnout i další práce při přípravě představení, při výrobě i stavění scény, výrobě kulis, šití kostýmů a podobně.

v pátek 16. března vystoupí soubor ve štramberském Kulturním domě v rámci Štramberské divadelní přehlídky amatérských divadelních souborů. Akce začíná už o půl osmé večer. (red)