Od severu k jihu tak se jmenuje speciální projekce spojená s besedou, která se bude konat tuto středu v novojičínské čajovně Archa.

„Připravte se na skutečnou záplavu smyslových vjemů. Vietnam vás nenechá v klidu ani minutu. Je hektický, dravý, moderní, ale také tradiční a líný, jen ne nudný. Poznáte Vietnam úsměvný, poblázněný i smutný, jen ne trapný. Místy bude okázalý či nabubřelý, hrdý až pompézní, jen ne ubohý. Bude také velmi mladý, ambiciózní, místy nedospělý, jen ne hloupý. Hlučný i posvátně tichý, jen ne prázdný. Pro někoho romantický, pro jiné pragmatický a dotěrný, ale vždy spravedlivý. Vietnam je totiž dva a půl tisíce kilometrů dlouhou stuhou pozoruhodností, vůní, zvuků a chutí. Pojďte ho prozkoumat s námi, třeba od severu k jihu," lákají ve své pozvánce na středeční akci v Novém Jičíně pořadatelé.

O Vietnamu se ale nebude pouze mluvit. V pásmu prezentací a krátkých videosnímků uvidíte krátké snímky jako například Hanoj město letícího draka, Ha Long turistická past na krásu, Hrobky hodné králů nebo Květinoví lidé výlet horami na trh v Bac Ha.

Tento zajímavý večer věnovaný Vietnamu se koná v novojičínské Čajovně Archa zítra, ve středu 21. listopadu, od 18 hodin. (mer)