Hradišťan v čele se svým primášem Jiřím Pavlicou přijede do Nového Jičína ve čtvrtek 17. ledna. „Tato cimbálová muzika patří k nejznámějším moravským cimbálovým kapelám. Je ojedinělým hudebním tělesem s nezvykle širokým žánrovým záběrem a netradičním repertoárem, jehož inspiračním zdrojem se stal folklor," zve na výjimečný koncert, který je veden mimo předplatné, Alena Svobodová z dramaturgie Beskydského divadla.

V pátek 25. ledna dojde na činohru. Něžná a jímavá komedie Holky z kalendáře bude vyprávět o ženách, které jsou pro dobrou věc ochotny udělat to, co by je nenapadlo ani v těch nejodvážnějších snech. V jedné z hlavních rolí se představí například Dana Batulková.

Všechny děti potěší v neděli 27. ledna Severomoravské divadlo Šumperk s klasickými dětskými příběhy Pohádky ovčí babičky. „V těch nechybí vykutálení vlci a chytrý, udatný beránek, který si s nimi hravě poradí, třebaže má někdy namále. A když přeci jen potřebuje radu nebo pomoc, je tu jeho milovaná babička," prozrazují v pozvánce pořadatelé.

Jen o dva dny později se dočkají milovníci vážné hudby. Do Nového Jičína přijede Jiří Bárta, přední český violoncellista. V Beskydském divadle vystoupí spolu s Kvartetem Martinů ve složení Lubomír Havlák, Libor Kaňka, Jitka Vlašánková a Zbyněk Paďourek. Společně uvedou skladby J. S. Bacha, S. Tanějeva a B. Martinů. Pouze pro školy je na pondělí 28. ledna připraven pořad 3 strážníci. V profesionálním hudebním i pěveckém provedení se setkají děti s vtipným a emotivním průřezem nelehkého Ježkova života v podání herců a zpěváků Slováckého divadla Davida Vaculíka, Petra Čagánka, Pavla Majkuse a hostů Jiřího Wilky a Iva Kučery. (mer)