Stejně jako v předešlých letech bude Oderskému dnu předcházet Předvečer oderského dne, který se uskuteční v pátek 14. června. Od 17 hodin vystoupí na zahradě Dělnického domu oblíbená televizní Majda s Františkem, po ní bude k vidění vzdušná akrobacie v pdání Cirkusu TeTy. Program pokračuje vystoupením oderských bubeníků Crash Drums, na které navážou vystoupení kapel Clash Of Silhouette, Nebe a Jiný Level.

Hlavní program letošního Oderského dne začne v sobotu 15. června v deset hodin dopoledne opět na zahradě Dělnického domu. Na úvod vystoupí děti z tamních základních škol Pohořská a Komenského. Chybět nebude ani vystoupení MŠ Čtyřlístek nebo sboru Zvonečky. Čas do hlavního zahájení ve 14 hodin pak ještě ukrátí Smyčcový soubor žáků ZUŠ Odry a Spálov pod vedením Lenky Herzmanské a Moravská veselka.

Hlavní program zahájí starosta města Pavel Matůšů ve dvě odpoledne a následovat bude opravdu mimořádný program. Už po druhé hodině vystoupí vizovičtí Flereti s peckami jako Zafůkané, Jsi čistá jak Vizovice nebo Na valašském bále. O necelou hodinu později je vystřídá zpěvačka Kristína se svou kapelou. „Slovenská hvězda se v poslední době stala nedílnou součástí playlistů českých rádií. V Čechách a na Moravě boduje hlavně díky hitům Horehronie, V sieti ťa mám nebo Pri oltári," představil ji hudební recenzent Richard Boryna. Pak už to půjde v rychlém sledu, představí se 5 Angels nebo Taneční oddělení při Základní umělecké škole Odry. Zlatý hřeb programu přijde o půl deváté večer, kdy odstartuje koncert stále populárnějšího Davida Krause a o chvíli později vystoupení možná nejlepší české zpěvačky a první české superstar Anety Langerové. V jedenáct ukončí oficiální program ohňostroj a následuje taneční zábava.