Den obce se bude ve Vražném konat tuto sobotu 21. července už posedmnácté. „Předtím tady nebyla žádná zavedená pouťová tradice, proto jsme se tenkrát rozhodli pořádat něco podobného. Termínově jsme chtěli spojit tuto akci s výročím narození Mendela. Červenec je navíc poměrně chudý na kulturní akce, a tak se ze Dne obce Vražné stala událost nejenom místní," prozradil Regionu starosta obce Vladimír Nippert.
Akce se bude konat stejně jako loni ve sportovním areálu místní Tělovýchovné jednoty Sokol. Už dopoledne bude probíhat pouťová zábava, bohatý program odstartuje už ve 13 hodin odpoledne. Tato část bude zahrnovat mimo jiné vystoupení populárních souborů a zpěváků, soutěže pro děti a v noci i tradiční ohňostroj. Ve dvě odpoledne se představí folková dvojice ze Vsetína Žamboši, jejíž inteligentní texty a jemné melodie jí vynesly hudební Anděly. Zároveň budou probíhat loutková představení pro děti. „V šestnáct hodin uzavře odpolední program Spálovský dixilend," slíbili v pozvánce organizátoři.

Hvězdný večer zahájí o půl osmé finálová účastnice talentové soutěže Superstar, moravská rodačka Gabriela Gunčíková se svou kapelou Meryland, na kterou naváže objev posledních dvou let, projekt Verona. Její poslední singly Ztracená bloudím a Hey Boy se dostaly na přední příčky české i slovenské hitparády.

Ani letos nebude ve Vražném chybět večerní show plná světel a hudby, kterou odstartují pustějovští rockoví junioři Nevím. Na své by si podle organizátorů měli přijít příslušníci všech věkových skupin.

Slavnosti obce Vražné vypuknou v tamním Sportovním areálu TJ Sokol tuto sobotu 21. července od 13 hodin. Pouťová zábava pro děti ale začne už dopoledne. (mer)