Městská knihovna ve Studénce připravila na čtvrtek 14. března setkání se spisovatelem Arnoštem Vašíčkem, autorem řady knih a televizních seriálů o tajemnu. „Spisovatel nám představí nejzajímavější objevy ze svých cest do více než osmdesáti zemí. Nevysvětlitelné archeologické nálezy, podivné úkazy a paranormální jevy naznačují, že minulost naší planety je daleko tajemnější, než si vůbec dovedeme představit," popsali chystanou akci v pozvánce organizátoři.

Arnošt Vašíček navštívil například Jižní Ameriku za mystérii podivných mumií a hrozivého zvířete sachamamy. Právě tohoto tvora spatřilo několik domorodců na severozápadě Peru. O podobném živočichu si odjakživa vyprávějí peruánští indiáni. Údajný netvor, dlouhý 15 až 40 metrů, prý vydrží dlouhé týdny pod hladinou, odkud se občas vynoří a ničí vše, co mu přijde do cesty. O tom všem informují peruánská a světová média. Když to Vašíček zjistil, neváhal a vyrázil do hlubin peruánské džungle. Je první, kdo se dostal na místo, vyfotil čerstvou stopu a vyslechl očité svědky. Své zážitky popisuje v knize Tajemná minulost.

Dalším Vašíčkovým velkým tématem je hledání důkazů o přítomnosti mimozemských civilizací na Zemi. Odvolává se na nálezy tisíce let starých kreseb ve skalách např. v Austráli, na nichž rozpoznáváme létající stroje a postavy astronautů. Svou pozornost věnuje spisovatel také Česku. Vydává se do míst s templářskou minulostí, pokouší se o rozluštění tajemství Ďáblovy bible. „Svou přednášku doplní také videoukázkami a fotografiemi," doplňují organizátoři.

Městská knihovna ve Studénce pořádá besedu s Arnoštem Vašíčkem ve čtvrtek 14. března od 18 hodin. (mer)