Akce, jejíž součástí nebudou jen hudební produkce, ale také několik divadelních představení, se v Kopřivnici uskuteční již tento pátek. Novojičínský deník vám přináší možnost získat vstupenky na akci zdarma.

Stačí do pátku 9. května do 10 hodin správně odpovědět na jednoduchou otázku, která zní: Který ročník akce May Day se v letošním roce uskuteční?

Správné odpovědi zasílejte na e-mailovou adresu redakce.novojicinsky@denik.cz, nebo volejte na telefonní číslo 556 701 078.

Na akci May Day vystoupí například kultovní alternativci Plastic People of the Universe, kapela Už jsme doma nebo Prouza.

Letošní May Day naváže na úspěšný loňský ročník, zaměřený především na mladé kapely, které chtěly vykřičet do světa své postoje. „Tento ročník bude pro změnu svátkem pro všechny příznivce nekompromisních kytarových riffů, nemilosrdné politické satiry, neúprosné společenské kritiky a pro všechny, kterým není lhostejný svět, ve kterém žijí," lákají v pozvánce organizátoři.

Návštěvníci velkého sálu kulturního domu se tak dočkají osvědčených jmen, která se na hudebním poli pohybují již desítky let, vzešly z undergroundu a pořád mají co říci svému publiku i v dnešní době. Součástí akce bude i divadlo. Večer totiž zahájí divadelní představení Miloš Ubu aneb málem králem.

Politický kabaret, jehož autory jsou Tomáš Svoboda a Ondřej Formánek, si za svůj základ bere slavnou hru Alfreda Jarryho Král Ubu a originálně ji adaptuje na současné politické a společenské poměry. V tomto případě se jedná o spolupráci Divadla pod Palmovkou a Nové scény Národního divadla.

May Day začne v pátek 9. května v 19 hodin.

Michal Merenda