"Informaci o nehodě na silnici mezi Starou Vsí nad Ondřejnicí a Petřvaldem obdrželo operační středisko hasičů zhruba půl hodiny po nedělní půlnoci. Nehoda se stala v místech, kde je kvůli opravě mostu před potok Trnávka průjezdný pouze jeden pruh silnice a kyvadlovou dopravu zde řídí semafory. Kamion skončil v potoce a na jeho levém břehu koly nahoru," informoval tiskový mluvčí záchranářů, Petr Kůdela.

Dále informoval, že na místo vyjely dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) ze stanic v Novém Jičíně a Ostravě-Hrabůvce, dvě jednotky dobrovolných hasičů ze starého Jičína a Příboru a také hasiči z Letiště Leoše Janáčka v Mošnově.

"Protože řidič byl zaklíněn v silně havarované kabině, hasičům zabralo opatrné vyprošťování s použitím rozbrušovacích pil i hydraulických nástrojů téměř dvě hodiny práce. Podle velitele zásahu byl zraněný řidič při vyprošťování při vědomí a snažil se komunikovat," upřesnil Kůdela.

Hasičiměli práci ještě s likvidací následků nehody. "Položili do potoka tři sorbční hady a hladinu zasypávali sorbentem. Ráno za světla na místo nehody přijeli hasiči podruhé - ze stanice HZS MSK v Novém Jičíně – a odčerpávali naftu z poškozených palivových nádrží," sdělil mluvčí a doplnil, že ovytažení havarovaného kamionu se postará soukromá firma.