„Úsek bude uzavřený minimálně na tři hodiny, je ale možné, že to potrvá ještě mnohem déle," uvedla Renáta Holcová z Národního dopravního informačního centra.

Zatímco směr na Prahu je uzavřen zcela, ve směru na Ostravu je provoz omezený. Nedá se projet levým jízdním pruhem, ale průjezdné jsou pravý a odstavný pruh. Dálnice bude možná uzavřena delší dobu, protože se musí zjistit, jestli požár poškodil vozovku. Zda bude nutná případná oprava se ukáže po odstranění trosek.

Policejní mluvčí Soňa Štětínská řekla, že policisté usměrňují dopravu na objízdné trase a zjišťují okolnosti nehody.

Nehoda a požár kamionu na D1 u Bělotína.

„Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hranic a dobrovolní hasiči z Bělotína a v rámci Moravskoslezského kraje profesionální hasiči z Nového Jičína a dobrovolní hasiči z Oder a Fulneku," přiblížila rozsah akce tisková mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Vladimíra Hacsiková.

Po příjezdu hasičů už havarovaný kamion ležel v plamenech na silnici ve směru z Ostravy na Olomouc.

„Řidič byl z vozidla vytažen před příjezdem hasičů a z místa nehody jej odvezl vrtulník letecké záchranné služby. Požár zasáhl kamion a asi polovinu nákladu, který tvořily plastové role," uvedla tisková mluvčí Hacsiková.

V poledne byli hasiči stále na místě, zajišťovali místo nehody a pomáhají specializované firmě odstranit následky celé nehody.

Nehoda a požár kamionu na D1 u Bělotína.