„Krátce po osmnácté hodině dostalo zdravotnické operační středisko na lince tísňového volání informaci o nálezu muže v bezvědomí. Protože okolnosti nasvědčovaly otravě oxidem uhelnatým, na místo byla ihned vyslána posádka rychlé lékařské pomoci, která k postiženému dorazila během pěti minut od nahlášení," informoval o případu mluvčí krajských záchranářů Lukáš Humpl.

Po příjezdu na místo záchranáři našli čtyřiadvacetiletého muže v bezvědomí. „Toho předtím správně svědkové události vynesli z koupelny, kde byla plynová karma, zajistili příjezd odborné pomoci a začali prostor koupelny větrat," uvedl Lukáš Humpl. Na místo byli přivoláni také hasiči. Ti později zjistili, že v místnosti byla opravdu zvýšená hladina smrtelně nebezpečného oxidu uhelnatého.

V současné době je mladý muž hospitalizován v nemocnici a jeho stav je vážný. „Muž se v době příjezdu posádky nalézal v bezvědomí a jeho život byl v přímém ohrožení. Lékař musel zaintubovat dýchací cesty pacienta a převést jej na umělou plicní ventilaci. Záchranáři začali podávat léky a infúzní roztoky. Postiženého jsme transportovali do Městské nemocnice v Ostravě, jeho stav zůstával v době předání do rukou lékařů tamního urgentního příjmu i nadále velmi vážný," dodal na závěr mluvčí záchranářů.