Nehoda byla na krajské operační středisko ohlášena v neděli krátce před půl druhou odpoledne. Z bíloveckého Integrovaného výjezdového centra na místo společně vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru a posádka Zdravotnické záchranné služby, další sanitka vyjela ze stanoviště ve Studénce.

„Hasiči po příjezdu na místo události pomáhali zdravotnickým záchranářům s ošetřováním dvou osob, které při střetu utrpěly zranění, asistovali i u nakládání do vozidel záchranné služby," uvedl zastupující tiskový mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák a doplnil, že po vyšetření dopravní nehody přítomnými policisty hasiči odtlačili motocykl mimo komunikaci a silnici uklidili.

Podle police se dopravní nehoda stala tak, že řidička osobního automobilu odbočovala na parkoviště obchodu. „Řidička zkřížila přímý směr jízdy motocyklu s řidičem a spolujezdkyní. Následně došlo k bočnímu střetu, poškození vozidla, motorky a zranění obou cestujících na motocyklu s nutným převozem do nemocnice," sdělil novojičínský okresní policejní mluvčí Petr Gřes.

Provedená dechová zkouška neprokázala u řidičů požití alkoholu. Věc vyšetřují novojičínští dopravní policisté. Předběžná škoda na motocyklu je 150 tisíc korun, na osobním automobilu 40 tisíc korun. Řidička automobilu vyvázla bez zranění.