Nehoda se stala v pondělí 12. června zhruba deset minut před třináctou hodinou nedaleko křižovatky ulic Generála Hlaďo a K nemocnici.

Dodávkové vozidlo ostravské firmy, zaparkované nad křižovatkou, se rozjelo, projelo křižovatkou do protisměru, kde vjelo na chodník a zastavilo se až o zeď jedné z provozoven.

Při nekontrolovatelné jízdě auto na chodníku srazilo devětapadesátiletou chodkyni, která zůstala zaklíněná pod ním. Ženu, která byla v bezvědomí, vyprostili přivolaní hasiči, kteří ji předali personálu Zdravotnické záchranné služby.

Auto v křoví.
Neuvěřitelné. Auto bez řidiče projelo kruhovým objezdem

Novojičínská posádka rychlé lékařské pomoci dorazila na pomoc během několika minut od nahlášení.

„V okamžiku příjezdu posádky ZZS žena nejevila známky života, zasahující lékař u ní zjistil závažná poranění hrudníku," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že posádka zahájila resuscitační péči a prováděla nepřímou srdeční masáž.

Snímek nehody.Zdroj: Policie ČR

Auto vjelo v centru města na chodník a zranilo chodce.
VIDEO: Řidiče, který na chodníku smetl chodce, stihl kolaps

„Postižené bylo nutno zajistit dýchací cesty a umělou plicní ventilaci, opakovaně podat rovněž i defibrilační výboje. Pacientka byla za kontinuální resuscitace přepravena do novojičínské nemocnice na anesteziologicko-resuscitační oddělení," pokračoval Lukáš Humpl.

Přes veškerou snahu zdravotníků se však nepodařilo zachránit její život a lékaři museli při předání v nemocnici konstatovat její smrt.

Okolnostmi tragické nehody se zabývá Police České republiky.

Snímek z kamery, která zachytila dopravní nehodu, uveřejnila na svém facebookovém profilu Městská policie Nový Jičín. Tam se k incidentu například vyjadřuje pisatelka, která uvádí, že byla přímým svědkem nehody. „Já stála přímo před dodávkou a paní jsem měla před sebou. Pořád ji mám před očima," sděluje otřesená pisatelka.

Ilustrační foto
V Mankovicích se našlo tělo. Jedná se o pohřešovaného muže?

Policisté hledají svědky nehodyNa veřejnost se obrací Policie ČR, která hledá svědky dopravní nehody, jež se udála v pondělí 12. června v 12.40 hodin na ulici Generála Hlaďo, za křižovatkou s ulicí K Nemocnici, ve směru ke kruhovému objezdu číslo 4. Řidič nákladního (dodávkového) vozidla značky Renault bílé barvy po zastavení vozidla, před uvedenou křižovatkou u květinářství, toto řádně nezajistil proti samovolnému pohybu a vozidlo opustil. Vozidlo se samo rozjelo, projelo křižovatkou, za kterou najelo na chodník vlevo vedle komunikace, kde přední částí vozidla narazilo do sloupku dopravní značky, následně srazilo zde procházející chodkyni, která upadla pod vozidlo, které následně narazilo do zdi domu, kde zůstalo stát. Střetem došlo k poškození dopravního značení a zranění chodkyně, která byla z místa převezena vozidlem záchranné služby.
Policisté žádají občany, kteří by mohli k této události podat jakékoliv informace, od samovolného rozjetí vozidla až po střet s chodkyní, aby tyto informace sdělili osobně na kterékoliv oddělení Policie ČR, či na telefonní číslo. 974 735 584 nebo na linku 158.