"Operační středisko hasičů bylo o dopravní nehodě informováno ve čtvrtek ráno zdravotnickým operačním střediskem s tím, že by se ve voze měla nacházet zraněná a zaklíněná osoba. Na místo byly vyslány dvě jednotky hasičů, a to jednotka HZS Moravskoslezského kraje ze stanice v Bílovci a jednotka sboru dobrovolných hasičů taktéž z Bílovce, která je mimo jiné předurčena pro zásahy u dopravních nehod," uvedl k události mluvčí hasičů Petr Holub.

Hasiči po svém příjezdu zjistili, že se jedná o dopravní nehodu, kdy osobní automobil skončil na střeše v hustém porostu vedle silnice.

Pomohl jiný řidič

"Zraněná osoba již byla mimo vozidlo, z něj jí pomohl náhodný okolo jedoucí řidič. Hasiči tak nemuseli použít hydraulické nástroje k vyproštění zraněné osoby z havarovaného vozidla," dodal Holub s tím, že podle velitele zásahu se jednalo o lehčí zranění a šok. Po příjezdu zdravotníků jim byla zraněná osoba předána a následně převezena do nemocnice k dalšímu ošetření.

"Zasahující hasiči provedli také protipožární opatření, odpojili akumulátor vozidla a zjišťovali, zda nedošlo k úniku provozních kapalin, což se nepotvrdilo. Také v místě zásahu prováděli usměrňování dopravy. V průběhu zásahu došlo k vystřídání směny „B" nastupující směnou „C", přičemž nedošlo k přerušení prací na místě zásahu. Následně byl na místo povolán vyprošťovací speciál Mercedes-Benz Bison ze stanice HZS Moravskoslezského kraje v Ostravě-Zábřehu. Po jeho příjezdu bylo vozidlo opatrně vyproštěno pomocí hydraulické ruky a naloženo na vozidlo odtahové služby. Následně bylo místo zásahu předáno Policii ČR a všechny jednotky se vrátily na své základny," popsal zásah dále mluvčí hasičů.

Během vyprošťování vozidla byla silnice průjezdná kyvadlově. Celý zásah hasičů trval přibližně tři hodiny.

Zdroj: Youtube