Pětadvacetiletý mladík jel ve večerních hodinách ve vozidle Opel Astra. „Řidič nepřizpůsobil rychlost jízdy a v ostré pravotočivé zatáčce přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím osobním vozidlem Škoda Octavia," uvedl novojičínský okresní policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.

Místo toho, aby se snažil nehodu řešit, mládenec „vzal nohy na ramena" a zamířil domů. Tam jej také policisté krátce po kolizi našli a bylo jim hned jasné, že dechová zkouška na alkohol je na místě. Ta nejprve prokázala 1,69 promile a následně 1,53 promile alkoholu.

„Policisté řidiče ihned převezli k lékařskému vyšetření a následnému odběru krve, kterému se dobrovolně podrobil. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění účastníků nehody," pokračoval Zbyněk Tomšík s tím, že policisté zjistili, že mladému řidiči v minulosti uložil okresní soud trest zákazu řízení motorových vozidel na dobu třiceti měsíců, který mu měl skončit až v prosinci letošního roku.

„Opilý šofér měl tedy zákaz řízení, takže se bude zpovídat z toho, že řídil v opilosti, a také z maření úředního rozhodnutí. Za toto mu hrozí až tři roky vězení," uzavřel policejní mluvčí Zbyněk Tomšík.