Jinak si nelze vysvětlit to, že před sebou přehlédl jedoucí vozidlo, do jehož zadní části narazil. Následně jej jakoby nic předjel a pokračoval v jízdě. Řidič poškozeného auta začal dodávku pronásledovat a poté, co ji dojel, donutil řidiče zastavit.

Během jízdy muž přivolal policisty. „Po příjezdu na místo jsme zjistili, že čtyřicetiletý řidič dodávkového vozidla řídil pod vlivem alkoholu. Opakovanou dechovou zkouškou jsme mu naměřili téměř tři promile alkoholu. V průběhu šetření dopravní nehody však došlo k nehodě další," popsal situaci Petr Gřes, novojičínský policejní mluvčí, a vysvětlil, co se poté stalo.

Opilcův spolujezdec dodávku nastartoval a ta začala samovolně couvat. Auto po chvíli nabouralo policejní vůz, který stál za ním. „Také tento spolujezdec byl v silně podnapilém stavu. Po zadokumentování dopravní nehody jsme opilého řidiče cizí státní příslušnosti umístili do protialkoholní záchytné stanice. Jeho jednání prověřujeme s podezřením ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodal k nehodě, která se stala v sobotu 16. března před sedmou hodinou večerní na silnici z Nového Jičína do Příbora, policejní mluvčí a zároveň sdělil, že v průběhu nehody nedošlo ke zranění osob.