Před půl jedenáctou dopoledne dostali pracovníci krajského operačního střediska záchranné služby informaci o dopravní nehodě automobilu. „Podle prvotního volání na tísňovou linku vozidlo narazilo do stromu na silnici poblíž Bravantic a došlo ke zranění několika osob.

Na místo ihned vyjela posádka rychlé lékařské a rychlé zdravotnické pomoci z Ostravy a další skupina rychlé zdravotnické pomoci ze stanoviště ve Studénce," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Posádky vozidel záchranné služby, zjistily, že nejvážnější zranění utrpěl třiadvacetiletý muž, jehož museli z automobilu vyprostit hasiči. „Pacient, u něhož zasahující lékařka zjistila poranění hlavy, musel být uveden do umělého spánku a připojen k přístrojem řízenému dýchání," pokračoval Lukáš Humpl a doplnil, že záchranáři postiženého uložili do vakuové matrace a poté, co mu podali potřebné léky, přepravili jej do Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě, kde jej posádka ZZS předala na oddělení urgentního příjmu.

Další tři muži, které záchranáři ošetřili na místě, ve věku 23, 28 a 36 let, utrpěli střední či lehká zranění končetin a hlavy. „V době zásahu byli při vědomí a komunikovali se záchranáři. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče je sanitní vozy transportovaly na úrazovou ambulanci, rovněž do ostravské Fakultní nemocnice," uzavřel Lukáš Humpl.