Na křižovatce, v místě, kde se odbočuje na čtyřproudovou silnici I/48 směrem na Hranice, srazil cyklistu, sjíždějícího na kole ze Starého Jičína do Loučky, třiatřicetiletý muž ve vozidle Nissan. Podle vyjádření policie řidič pravděpodobně cyklistu přehlédl a nedal mu přednost.

„Dvaašedesátiletý muž již na vzniklou situaci nestačil zareagovat a jízdním kolem narazil do osobního vozidla. Při dopravní nehodě utrpěl těžká poranění,“ informoval novojičínský policejní mluvčí Zbyněk Tomšík. „Zasahující lékařka při prvotním vyšetření zjistila vícečetná vážná a život ohrožující poranění. Muž byl zraněn v oblasti hlavy, hrudníku a horní končetiny, vyloučit nebylo možno vážné poranění lebky,“ popsal poranění Lukáš Humpl, mluvčí krajských záchranářů s tím, že na místo vyrazila sanitka z Nového Jičína.

Pacient musel být uložen do vakuové matrace a také dostal léky tlumící bolest.

„Muž byl připojen k monitoru srdeční činnosti a záchranáři jej připravili k transportu do zdravotnického zařízení,“ rozvedl záchranu Lukáš Humpl s tím, že cyklista nakonec skončil na urgentním příjmu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Alkohol byl u řidiče nissanu vyloučen, nicméně policisté případ vyšetřují s podezřením pro spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti. „Okolnosti nehody nadále intenzivně prošetřují novojičínští dopravní policisté,“ dodal Zbyněk Tomšík.