Jedno z neštěstí se odehrálo v neděli před devátou hodinou ráno na silnici R 48. „Řidič osobního vozidla vjel z dosud neznámých příčin do protisměru. Zde se střetl s projíždějícím nákladním vozidlem," uvedla policejní mluvčí Daniela Vlčková s tím, že k nehodě došlo mezi Frýdkem-Místkem a Příborem.

„Řidič osobního auta svým zraněním na místě podlehl. Řidič nákladního automobilu nebyl zraněn a dechová zkouška na přítomnost alkoholu, která u něho byla provedena, byla negativním. Příčiny dopravní nehody vyšetřují policisté územního odboru Frýdek-Místek," dodala Vlčková.

Tragédie zastavila provoz na silnici u Rychaltic. Na místě zasahovaly i dvě jednotky hasičů. „Nehoda osobního vozidla a kamionu byla na operační středisko hasičů ohlášena v neděli čtyři minuty před devátou hodinou dopoledne. Na místo události byly vyslány dvě jednotky hasičů," řekl mluvčí hasičů Jakub Kozák. Dodal, že po příjezdu již řidič osobního vozu nejevil známky života a přivolaný lékař u něj konstatoval smrt.

„Hasiči provedli na obou automobilech protipožární opatření, uniklé provozní náplně zasypali sorbentem. Po vyšetření nehody jednotky vyprostily hydraulickým zařízením tělo řidiče z osobního vozidla, pomohly s naložením automobilu na vůz odtahové služby a silnici uklidily. Po celou dobu zásahu byl provoz v obou směrech uzavřen," dodal Jakub Kozák.

Provoz na silnici mezi Frýdkem-Místkem a Příborem mohl být v obou směrech obnoven po 13. hodině.

K druhé smrtelné nehodě došlo v sobotu kolem 19. hodiny u Horního Benešova na Bruntálsku. „Řidič osobního vozidla nerespektoval dopravní značku Stůj, dej přednost v jízdě a střetl se s motocyklistou, který jel po hlavní silnici," uvedla mluvčí moravskoslezské policie Daniela Vlčková. Čtyřiatřicetiletý motorkář svým zraněním na místě podlehl. Dvaatřicetiletý řidič osobního auta a jeho spolujezdci vyvázli bez vážnějších zranění. Dechová zkouška u motoristy byla negativní.

„Další okolnosti a průběh dopravní nehody vyšetřují policisté územního odboru Bruntál," uzavřela mluvčí.

Podle předběžných statistik zemřelo od začátku prázdnin na silnicích Moravskoslezského kraje nejméně osm lidí.