Na místo byla vyslána hlídka, které oznamovatel popsal, jak auto vypadalo.

„Dále sdělil, že muž ve vozidle při dalším odbočování opět narazil do odpadkového koše a odjel z náměstí," řekla k případu Ilona Majorošová, tisková mluvčí novojičínských strážníků. Hlídka projela okolí a vozidlo odpovídající popisu zaznamenala na ulici Vančurova.

Na místě se už nacházela státní policie i sanitka. Při zastavování vozidla se totiž řidiči udělalo nevolno a poškodil vozidlem lavičku.

„Z důvodu přetrvávajících zdravotních problémů byl muž sanitou převezen do Nemocnice v Novém Jičíně. Na místo se dostavila hlídka dopravní policie, které byla celá věc předána," dodala Majorošová. 

Při bitce přišel o mobil

Počátkem února byli novojičínští strážníci vysláni do jednoho z barů na ulici K Nemocnici ke rvačce. Na místě zjistili, že se zde nachází skupinka pěti mužů.

„Jeden z nich hlídce sdělil, že s kamarády seděli u piva, kde mezi nimi došlo k rozepři. Po ukončení hádky muž zjistil, že mu z pultu zmizel mobilní telefon v hodnotě asi dvaceti tisíc korun," informovala o události Majorošová.

Okradený dále uvedl, že v době hádky se v baru nacházel ještě jeden muž, který zřejmě při hádce odešel. Případ si nakonec k vyšetření převzala přivolaná hlídka Policie České republiky.