Předpovědi meteorologů o vydatném středečním sněžení se na Novojičínsku potvrdily. Od brzkých ranních hodin cestáři prohrnovali zasněžené a zaváté cesty, aby se lidé mohli dostat do práce a děti do škol. Nutno dodat, že úspěšně. „V terénu je všechna technika, kterou posílila tři nákladní vozidla a dvanáct traktorových radlic,“ informoval včera dopoledne dispečer novojičínského střediska Správy silnic Moravskoslezského kraje. Většina silnic byla pokryta sněhovou kaší, v odpoledních hodinách se sjízdnost, především vytížených tahů, zlepšila. Typickým problémovým úsekem byl úsek mezi Fulnekem a Opavou (I/56). „Několik kamionů nevyjelo do kopce mezi obcemi Březová a Lesní Albrechtice,“ řekla krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Práci měli také novojičínští policisté. „Od večerních hodin, vlivem povětrnostních podmínek a hustého sněžení, došlo na pozemních komunikacích k několika dopravním nehodám. Všechny se obešly bez zranění či ztráty lidského života,“ konstatoval tiskový mluvčí okresních strážců zákona Petr Gřes. Jednalo se přesně o pět bouraček, některé z nich na čas komplikovaly dopravu. Například v obci Kateřinice o půl osmé ráno zůstal stát přes celou šíři vozovky autobus a tvořily se zde kolony. Dvě osobní vozidla havarovala před devátou hodinou v Bílovci na ulici Ostravské, další dva řidiči se srazili o hodinu později v Hostašovicích, za železničním přejezdem Domoratzi. Několik desítek minut zde policisté řídili dopravu kyvadlově.

Hasiči se také nenudili, zasahovali u osmi dopravních nehod v kraji, které zřejmě měly souvislost s novou nadílkou sněhu. „Především šlo o vyprošťování uvízlých nákladních automobilů - kamionů, cisterny, nebo osobních aut a v jednom případě autobusu z příkopu,“ uvedl tiskový mluvčí záchranářů Petr Kůdela a dodal, že se tyto nehody obešly bez zranění i bez větších škod.