Kamion DAF s návěsem naloženým dráty musel zastavit kvůli technické závadě v pravém jízdním pruhu na průtahu Novojičínskem. Do odstaveného kamionu po chvilce zezadu narazil druhý kamion, který vezl železné tyče. Náraz byl tak silný, že oderval kus kabiny, která zůstala napíchnutá na korbě. „Řidič odstaveného vozu, který byl v době střetu mimo kabinu, na místě nehody podlehl zraněním. Dechová zkouška a test na přítomnost návykových látek u druhého řidiče byly negativní," sdělila krajská policejní mluvčí Daniela Vlčková.

Informaci o nehodě dostali hasiči ve 4.47 hodin. Na místo vyjela jednotka HZS MSK ze stanice v Novém Jičíně a jednotka dobrovolných hasičů z Příbora. „Hasiči zajistili oba havarované kamiony před požárem, zajistili místo nehody a pomáhali s řízením dopravy. V kabinách obou vozidel hledali osobní doklady i tachografy, na vyjmutí jednoho z nich museli použít páčidla," informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela s tím, že hasiči nezjistili žádný únik provozních kapalin, na který by museli použít nasákavý sorbent.

Ve stejnou dobu jako hasiči přijalo informaci o střetu dvou nákladních vozidel rovněž operační středisko Záchranné zdravotní služby. Na místo události ihned vyjela posádka rychlé lékařské pomoci z Nového Jičína. „Zasahující lékař již nemohl pomoci muži, který se v okamžiku nehody nalézal mimo vozidlo. Postižený, jehož totožnost záchranáři v době nehody neznali, utrpěl při nehodě smrtelná poranění a na místě jim podlehl. Lékař již pouze konstatoval jeho smrt," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Záchranáři ošetřovali řidiče druhého vozidla, osmačtyřicetiletého muže, který utrpěl drobné poranění dolní končetiny. „Jeho stav nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení a po ošetření mohl být ponechán na místě události," doplnil Lukáš Humpl.
Kolem půl osmé ráno si místo tragické dopravní nehody převzala Policie České republiky.