Nehoda se stala v sobotu před 20. hodinou. Černé soupravě jedoucí z Prahy do Karviné vjelo v Jistebníku do cesty osobní auto. 

 "V 19.43 došlo ke srážce vlaku Leo Express s automobilem. Ke středu došlo na železničním přejezdu, který je chráněn světelnou signalizací a závorami. Vozidlo bylo vlakem tlačeno, dokud souprava nezastavila," řekl Deníku mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.  

Provoz na koridoru byl zastaven v obou směrech. Vlaky nabraly zpoždění v řádech desítek minut. Například České dráhy zavedly pro své cestující náhradní autobusovou dopravu. RegioJet informoval, že jeho spoj IC 1013 bude mít zpoždění až 150 minut a spoj IC 1015 až 90 minut. 

Provoz na koridoru byl zastaven v obou směrech. Po necelých třech hodinách byla uvolněna jedna kolej a druhá až ráno.

Trosky auta byly rozmetány, v autě nikdo nebyl

„Na místo události byly bezprostředně po ohlášení nehody vyslány hasičské jednotky ze stanice Bílovec a dobrovolní hasiči z Bílovce. Trosky auta byly po srážce rozmetány po širokém okolí. V osobním automobilu se v době srážky nikdo nenacházel. V rychlíku, který převážel přibližně 80 cestujících, nebyl při havárii nikdo zraněn. Hasiči na místě zajišťovali místo nehody, prohledávali okolí trati, odklízeli trosky automobilu a pomáhali obnovovat provoz na trati. Hasiči vlastním autobusem zajistili i převoz cestujících z vlaku do stanice Ostrava-Svinov, kde byla pro ně zajištěna náhradní doprava. Dopravní nehoda způsobila úplné uzavření železniční trati mezi Ostravou a Studénkou nad Odrou v obou směrech na více než 2,5 hodiny. Kolem půl jedenácté hodiny večer byla trať částečně zprůjezdněna, k plnému obnovení provozu na trati však došlo až po sedmi hodinách, v neděli krátce před třetí hodinou ranní," informoval mluvčí hasičů MSK Marek Gašparín.