„Operační středisko hasičů přijalo hlášení o dopravní nehodě v 14.46 hodin od záchranářů. Na místo byla ihned vyslána dvě výjezdová vozidla ze stanice HZS MSK v Novém Jičíně," řekl k nehodě Petr Holub, zastupující mluvčí krajských hasičů.

Na silnici I/58 v katastru obce Starý Jičín se střetly dva osobní automobily a jedna dodávka, a to v místě, kde je z důvodu opravy vozovky provoz sveden do jednoho jízdního pruhu.

„Hasiči ihned zajistili vozidla proti vzniku požáru a zasypali uniklé provozní kapaliny na silnici pomocí sorbentu. Naštěstí nebylo nutné zraněné osoby z havarovaných vozidel vyprošťovat," pokračoval Petr Holub s tím, že na místě se nacházelo pět zraněných osob, které sanitky převezly k dalšímu ošetření do nemocnice.

Hasiči při vyšetřování nehody spolupracovali s policisty a po zadokumentování pomohli havarovaná vozidla naložit na vozy odtahové služby, případně odtáhnout mimo komunikaci. Nakonec vozovku uklidili od uniklých a zasypaných provozních kapalin a zbytků havarovaných vozidel. Poté mohla být silnice zprůjezdněna.

„Celý zásah zabral hasičům necelé tři hodiny, poslední výjezdové vozidlo se na základnu vrátilo těsně po půl šesté," dodal Petr Holub.